"Esnaf artık nasihat istemiyor..."

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkedeki ekonomik krizden en fazla esnafın etkilendiğini belirterek, ''Esnaf artık nasihat istemiyor, umduğunu bulmak istiyor'' dedi.

Yayınlanma: 26.10.2009 - 17:59
Abone Ol google-news

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ziyaret etti.

Palandöken, burada yaptığı açıklamada, Malatyalı olmanın ayrı bir şans olduğunu ve ildeki değişimin, gelişimin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Malatya'da Sümerbank, Şeker Fabrikası, Tütün Fabrikası gibi ilklerin yapıldığına işaret eden Palandöken, memleketinde bulunmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

TESK'in ilk bölgesel istişare ve değerlendirme toplantısına katılmak için Malatya'ya geldiğini kaydeden Palandöken, şöyle konuştu:
''Esnaf ve sanatkarlarımız ülkemizde önemli bir yer teşkil ediyor. Onların sorunlarına çözüm getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Esnaf ve sanatkarlar artık umduğunu bulmak istiyor. Nasihat istemiyor. Esnaf, ekonomik göstergelerde, talep daralmasının sıkıntısını çeken kesim. Hükümetimiz çeşitli tedbir paketleri açıkladı. Sayın Başbakanımız önemle esnafımızın sıkıntıları üzerinde duruyor. Esnaf ve sanatkarlarımız için çalışmalar yapacağını açıkladı. Yani hükümetimiz sıkıntılarımızın farkında. Bu yol haritasının düğümleneceği noktanın Malatya olacağını düşünüyorum.''

Vali Saran ise Palandöken'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Esnaf ve sanatkarlar bizim büyüklerimizdir. Onları ihmal etmemiz mümkün değil. Çocukluğumuzun geçtiği dönemlerde ekonominin can damarı esnaf ve sanatkarlar olmuştur'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler