Vahşetin sebebi anlaşıldı

Çorlu'da dün meyadan gelen vahşetin ardındaki gerçek ortaya çıktı. Şahbaz köyünde 3 kişinin öldürülmesine arazi anlaşmazlığı ve borcun neden olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 27.10.2009 - 14:30
Abone Ol google-news

Tekirdağ Şahbaz köyündeki cinayetleri av tüfeğiyle işlediği gerekçesiyle yakalanan ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan Rahim Yılmaz'ın (57), savcılıkta verdiği ifadede, öldürdüğü Bekir Yılmaz'ın öz ağabeyinin oğlu olduğunu belirttiği ve kendisinden kiraladığı araziden kaynaklanan borçtan dolayı ölümle tehdit edildiğini ve 1 adet 8 bin TL'lik, 1 adet de boş senede imza attığını söylediği öğrenildi.

Yılmaz'ın ''Ağabeyim ile 1980'li yıllarda 125 dönüm arazi aldık. Ancak daha sonra ağabeyim bu araziden bana hakkım olan payı vermeyerek arazinin tamamını oğlu Bekir Yılmaz'ın üzerine geçirdi. 1992 yılında Bekir Yılmaz ile aldığımız ortak tarım aletinden de üzerime düşen payı alamadım'' dediği bildirildi.
 


''Kimseyi öldürecek insan değilim"


Oğluyla Bekir Yılmaz'ın ortak cip aldığını bildiren Rahim Yılmaz, bu aracı da Bekir Yılmaz'ın kendi üzerine geçirdiğini iddia etti.

Aralarında başka bir arazi nedeniyle de tartışma çıktığını belirten Yılmaz, ifadesinde şunları söyledi:
''Köy kahvesinin önünde Bekir Yılmaz bana küfretti. Bunun üzerine ben de evimin ahırındaki av tüfeğini asılı olduğu yerden aldım. Bekir Yılmaz'ın evine gittim. Elinde bir cisim vardı ve bana 'Seni öldüreceğim' dedi. Ben de kendimi direğin arkasına attım. Bu sırada elimdeki tüfek patladı ve kadın bağırmaları duydum. Bundan sonrasını hatırlamıyorum. Elimdeki tüfeği oradaki ot balyalarının üzerine bıraktım ve köydeki bir komşumuzun ahırına giderek burada saklandım. Kimseyi öldürecek insan değilim.''

Rahim Yılmaz (57), tartıştığı yeğeni Bekir Yılmaz'ı (39), oğlu Arda Yılmaz'ı (3) ve annesi Muradiye Yılmaz'ı (65) av tüfeğiyle öldürmüştü. Yaralanan Bekir Yılmaz'ın eşi İlknur Yılmaz (36) Çorlu Özel Şifa Hastanesi'nde, kardeşi Ersin Yılmaz (27) ise Çorlu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler