Milli Eğitim Bakanlığı hakkında suç duyurusu

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 No'lu Şube yöneticileri, müfredattan kaldırıldığı halde basılan kitaplarla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 27.10.2009 - 14:53
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Adliye binası önünde yaptığı açıklamada, okullarda her yıl ücretsiz ders kitabı dağıtımı yapıldığını hatırlatarak, bu uygulamanın ihtiyaç sahibi veliler için faydalı olduğunu ancak zaman içinde pek çok eksikliğinin ortaya çıktığını söyledi.

Ücretsiz ders kitabı dağıtımının maliyetleri açısından milletin üzerinde yük haline geldiğini savunan Türkoğlu, ''İhtiyaç sahibine de ihtiyaç sahibi olmayana da dağıtılan kitaplar dengesizliği artırmıştır. Kitapların dünyadaki örneklerinin aksine 1 yıl kullanılıyor olması ise tam bir israftır'' dedi.

Türkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca alınan kararla orta öğretim kurumlarındaki haftalık ders çizelgelerinin belirlendiğini dile getirerek, buna göre daha önceki yıllarda meslek liselerinde okutulan Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Araştırma Teknikleri, Akademik, Spor ve Sanat Eğitim Alanları Tanıtım Modülü ve Mesleki ve Teknik Eğitim Alanları Tanıtım Modülü derslerinin, müfredattan kaldırıldığını kaydetti.

Müfredattan kaldırılan bu dersler için toplam 1 milyon 133 bin adet kitap basıldığını belirten Türkoğlu, ''Plansız ve programsız şekilde yürütülen eğitim sebebiyle, milletin trilyonlarca lira parası heba edilmiş ve çöpe atılmıştır. Bu şekilde çöpe atılan 1 milyon 133 bin adet kitap 100 ton ağırlığındadır'' diye konuştu.

Türkoğlu, Bakan Nimet Çubukçu'ya konu ile ilgili bir an önce soruşturma başlatma çağrısı yaparken, ''Bizler bu gün milletimizin adına burada sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız'' dedi.

Türkoğlu, basın açıklamasının ardından müfredattan kaldırılan derslerin kitaplarını geri dönüşüm kutusuna atarak durumu protesto etti. Türkoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Bursa Adliyesine girerek şube adına Milli Eğitim Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler