Karikatürlerle "insan hakları"

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 60'ıncı yıl dönümü nedeniyle bu yıl ''İnsan Hakları'' konusunda düzenlenen yarışmanın sonuçları yarın açıklanacak. Jüride, Marlene Pohle, Agim Sulaj, Aristides Hernandez Esteban Guerrero ve Tan Oral gibi ünlü isimler yer alıyor.

Yayınlanma: 12.09.2008 - 14:11
Abone Ol google-news

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ''İnsan Hakları'' konulu ''2. Uluslararası Bursa Karikatür Yarışması''nın sonucu yarın açıklanacak.

Büyükşehir Belediyesine bağlı BURFAŞ tarafından organize edilen, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 60'ıncı yıl dönümü nedeniyle bu yıl ''İnsan Hakları'' konusunda düzenlenen yarışmaya katılan karikatürler, dünyaca ünlü çizerlerden oluşan jüri tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak toplantıda değerlendirilecek.

Dünya Karikatürcüler Birliği (FECO) Başkanı Marlene Pohle, FECO Başkan Yardımcısı İzel Rozental, Bulgaristan Gabrovo Mizah Evi Müdürü Tatyana Tsankova, geçen yılki yarışmada birinci olan usta karikatürist Agim Sulaj, Kübalı çizgi ustası Aristides Hernandez Esteban Guerrero (Ares), FECO Japonya Başkanı Nori Yamanoı, Eskişehir Karikatür Müzesi Müdürü Prof. Atila Özer, ünlü çizer Tan Oral ile BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er'den oluşan jüri, insan hakları çizgilerle en iyi anlatan eserleri belirleyecek.

Jüri toplantısının ardından yarışmada ilk üç dereceye girerek 5 bin, 2 bin 500 ve bin dolarlık ödülleri kazanan kişiler açıklanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler