'İngilizce' Kuran kursu

Kuran kursunda meydana gelen patlamadan kurtulan öğrencilere, yurt görevlilerinin “Burası İngilizce kursu” demeleri yönünde baskı yaptığı belirlendi. Öğrencilerinse şaşırarak “Biz orada İngilizce Kuran kursu görüyorduk” şeklinde ifade verdikleri ortaya çıktı. Ayrıca aynı tarikata ait erkek öğrenci yurdunun halen izinsiz olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Yayınlanma: 12.09.2008 - 15:07
Abone Ol google-news

Konyanın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde Süleymancılara ait bir Kuran kursunda meydana gelen patlamadan sağ kurtulan öğrencilere, yurt görevlilerinin Burası İngilizce kursu demeleri için baskı yaptığı belirlendi. Öğrencilerinse şaşırarakBiz orada İngilizce Kuran kursu görüyordukşeklinde ifade verdikleri ortaya çıktı.

1 Ağustosta 18 kişinin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili olarak Konya Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin yaptıkları incelemeler sonuçlandı. Hazırlanan raporda ilginç ayrıntılar dikkat çekti. Raporda çöken binanın 2000 yılında faaliyete geçtiği, 26 Ağustos 2007de de ruhsatsız ek binanın inşa edildiği belirtilerek Açılış törenine protokolden de birçok kişi katıldı. Asıl yıkılan binanın ruhsatlı, yıkılmayan binanınsa ruhsatsız olduğu belirlendi denildi. Patlamanın meydana geldiği günün ertesinde yurt yetkililerinin Taşkent Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne giderek binada bilgisayar veya İngilizce eğitim kursuaçılmış gibi gösterilmesinin talep edildiğine dikkat çekildi. Ayrıca raporda, soruşturma sonucunda ilçe milli eğitim müdürlüğü eski ve yeni atanmış yöneticileri hakkında disiplin cezası ve görevden alındıkları yönünde Anadolu Ajansının haber geçtiği, ancak bu konuda kimsenin bir ceza almadığı vurgulandı.

Erkek yurdu da kaçak

Raporda, Balcılar Ortaöğretim Öğrencilerine Yardım Derneğinin erkek öğrencilere yönelik Kuran kursu eğitiminin yine ruhsatsız olarak Balcılar’da bir binada devam ettiğin vurgulandı. Raporun ardından valilik, Taşkent Kaymakamlığına ruhsatsız kurumun 5 Eylüle kadar kapatılması talimatını verdi ancak uygulanmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler