Dünya liderlerine mektup

Türk Kızılayı Samsun Şubesince ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen, ''Dünya Liderlerine Mektup Yarışması''nda çocukların mesajları genellikle dünya barışına yönelikti. Yarışmada birinciliği kazanan Esra Oğuz'un mektubunu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a hitaben yazdığı bildirildi. Mektubunda "barış" isteğinde bulunan Oğuz, "her akşam haberlerde gözyaşı görmek istemediğini" belirtti.

Yayınlanma: 12.09.2008 - 15:30
Abone Ol google-news

Türk Kızılayı Samsun Şubesince düzenlenen ''Dünya Liderlerine Mektup Yarışması''nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kızılay Tıp Merkezi toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Şube olarak ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik, ''Dünya Liderlerine Mektup'' adıyla bir yarışma düzenlediklerini söyledi.

Amaçlarının, çocukların nasıl bir dünya beklentisi bulunduğunu ortaya koymak olduğunu belirten Keskin, ''Milletinden, vatanından dünyadan habersiz test ve sınavlarla, ezberci eğitim anlayışıyla bütün zamanını elinden alarak adeta bir yarışçı haline getirdiğimiz, robotlaştırdığımız çocuklarımızdan ve gençlerimizden her şeye ve bütün olumsuzluklara rağmen ses geldi'' dedi.

Daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Törene, dereceye giren öğrenciler, aileleri, öğretmenleri ve diğer ilgililer katıldı.

 

Mektuplar

Yarışmada birinciliği kazanan Esra Eroğuz'un, mektubunu Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a hitaben yazdığı bildirildi.

Bir sayfalık mektubunda, ''barış'' isteğinde bulunan Eroğuz'un, ''Her akşam ailemizle izlediğimiz haberlerde, anaların haykırışlarını, isyanlarını duymak istemiyoruz. Umutla bakması gereken gözlerdeki gözyaşlarına dayanamıyoruz. Sofraya oturduğumuzda acaba bugün kaç kişi evine yemek götüremedi, kaç kişi soğukta dışarda yatıyor diye düşünmek istemiyoruz'' ifadeleri yer aldı.

Yarışmada ikinciliği kazanan Kürşat Yılmaz'ın mektubunu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a, üçüncülüğü kazanan Kerime Akçay'ın ise ABD Başkanı George W. Bush'a yolladığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler