Sıcaklıklar düşüyor

Hava sıcaklıkları kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik yaşanmayacak.

Yayınlanma: 29.10.2009 - 07:33
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm bölgelerimizde aralıklarla görülecek olan yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa) kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım düşmesi vb.) yurttaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Hava sıcaklığı kuzey ve iç bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydogu, güneydoğu kesimler ile zamanla Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.


Kumlu'da yağış

Hatay'ın Kumlu ilçesinde, etkili şiddetli yağış sonucu Curcurum Deresi'nde taşkın meydana geldi.

Kumlu Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz, yaptığı açıklamada, ilçede sabah başlayan sağanak yağışın, Curcurum Deresi'nde su seviyesinin yükselmesine neden olduğunu söyledi.

Su baskını nedeniyle Kırıkhan-Reyhanlı kara yolunun da ulaşıma kapandığını ifade eden Batmaz, yağıştan yaklaşık 500 dönümlük pamuk ve mısır arazisi ile Curcurum Piyade Taburu'nun zarar gördüğünü kaydetti. Batmaz, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler