Kayayerli'nin davası başladı

Ümraniye ve Beyoğlu'nda terör örgütü PKK/Kongra-Gel adına yapılan izinsiz gösterilere katılıp motolofkokteyli attıkları iddia edilen aralarında eski MHP Afyonkarahisar Milletvekili Müjdat Kayayerli'nin kızı Fatma Damla Kayayerli'nin de bulunduğu 11 sanığın yargılanmasına başlandı.

Yayınlanma: 12.09.2008 - 16:09
Abone Ol google-news

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, eski MHP Afyonkarahisar Milletvekili Müjdat Kayayerli'nin kızı Fatma Damla Kayayerli ile birlikte 8 tutuklu sanık katıldı. Davanın diğer 3 sanığı ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada kimlik tespitinin ardından ifadesi alınan sanıklardan Kayayerli, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi olduğunu söyledi.
Kayayerli, üniversitede çıkan bir kavgaya katıldığı yönündeki iddialar konusunda, ''Doğum günümdü. Halay çekiyorduk. Bir kız fotoğrafımı çekti. Silmesini söyleyince sildi. O sırada birisi küfür edince ortalık karıştı. Ben kavga etmedim'' dedi.
Bu olaydan bir gün sonra okula gidince bir arkadaşının kafasının satırla yarıldığını ve durumunun ağır olduğunu öğrendiğini anlatan Kayayerli, bunun üzerine hem insani olarak, hem de öğrenci temsilcisi olduğu için yaralı öğrenci ile ilgilendiğini söyledi.
Kayayerli, üniversitenin haber ajansında çalıştığını ve yaptığı 40 haberin çeşitli gazete ve dergilerde yayımlandığını belirterek, Galatasaray ve Kadıköy'deki gösterilere ''basın mensubu'' olarak katıldığını savundu.
Telefon görüşmelerinin de örgütsel amaçlı olmadığını ileri süren Kayayerli, ''6 aydır tutukluyum. Öğrencisi olduğum okula gidemiyorum. Guatr hastasıyım. Cezaevindeki koşullarda yaşayamıyorum. Mesleğimi yapamıyorum. Tahliyemi istiyorum'' dedi.
Suçlamaları kabul etmeyen diğer sanıklar da tahliyelerini istedi.
Tutuklu sanıklardan Cemeli Emektar ve Bahar Çelik'in tahliyesine, Kayayerli'nin de aralarında bulunduğu diğer tutuklu sanıkların ise bu halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Fatma Damla Kayayerli'nin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 11 sanığın, ''terör örgütüne isteyerek yardım etmek'' suçundan 7,5 ile 15'er yıl arasında hapisleri talep ediliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler