PKK'den Obama'ya uyuşturucu mektubu

PKK yöneticilerinden Zübeyir Aydar, ABD Hazine Bakanlığı'nın PKK'yi Narkotik Kaçakçılığı Yapan Örgütler listesine almasına karşı ABD Başkanı Barack Obama'ya mektup gönderdi. "Neye dayanarak böyle haksız belirlemelerde bulunuyorsunuz?" diye soran Aydar, Obama'dan, "uyuşturucu kaçakçılığı gibi ağır ithamların geri alınmasını" istedi.

Yayınlanma: 29.10.2009 - 11:56
Abone Ol google-news

ANF'nin haberine göre, Zübeyir Aydar, Obama'ya gönderdiği mektupta, 30 Mayıs 2008 tarihinde ABD Hazine Bakanlığı tarafından PKK Narkotik Kaçakçılığı Yapan Örgütler listesine alındığını hatırlattı. Mektupta, "Bunlar yetmiyormuş gibi 14.10.2009 da Hazine Bakanlığınız tarafından yapılan açıklama ile örgütümüzün üst yönetiminde yer alan arkadaşlarım Murat Karayılan, Rıza Altun ve ben Zübeyir Aydar'ın 'özel olarak belirlenmiş uyuşturucu kaçakçısı' listesine dahil edildiğimizi öğrendik. Bu son derece haksız, dayanaksız, yersiz ve hakaret içeren bir belirlemedir. Bu bir yargısız infazdır" denildi.
PKK'nın hiçbir zaman narkotik kaçakçılığı işine bulaşmadığı iddia edilen mektupta, şöyle denildi:

"PKK hareketi ideolojik ve politik olarak insanı zehirleyen her türlü uyuşturucuya karşı olup, kullanımı ve satımı konusunda da her zaman tavır sahibi olmuştur. Çağrımız şudur: oluşturulacak bağımsız soruşturma ekibine biz PKK'nın maliyesini, bütün gelir-gider kaynaklarını en küçük detaylarına, kuruşuna kadar sunmaya hazırız. PKK'nin uyuşturucu kaçakçılığı değil, on gramlık bir uyuşturucu maddesiyle bir alakasının tespit edilmesi durumunda, biz her türlü yaptırıma açık olacağımızı bütün kamuoyu önünde resmen ilan ediyoruz. PKK'nın uyuşturucu ile alakalı olduğu savı sadece sıradan bir yakıştırma değil, büyük bir yalandır. Hiçbir bulgusunun olmadığı, tamamen yalana dayalı kirli siyasal amaçlarla uydurulmuş bir iftiradır. Kürtler, kimseyle düşmanlık yapmak istemedikleri gibi, ABD'ye de düşman değiller."

Obama'ya hitaben yazılan mektupta, "Nisan başında Türkiye'ye yaptığı ziyarette DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'le görüşmesinin olumlu bir olduğu" belirtildi ve "Ne yazık ki arkası gelmedi ve uyuşturucu listesi gibi olumsuz kararlar alındı. Barışçıl çözümden yana tavır almanız, hem Türk hem de Kürt halkının büyük dostluğunu kazanırsınız. ABD'nin bölgedeki çıkarları açısından da böyle olması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede sizden beklentimiz mevcut yaklaşımın düzeltilerek, özellikle ilişkimizin olmadığı gayri ahlaki bir konu olan uyuşturucu kaçakçılığı gibi ağır ithamların geri alınması ve Kürt sorunun barışçıl-demokratik çözümü yönünde adım atılmasını teşvik etmeniz, atılacak adımlara destek sunmanız ve bu yönde ciddi bir çaba sahibi olmanızdır" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler