Parmak için kalça kemiği kullanıldı

Tokat'ın Niksar ilçesinde geçirdiği iş kazası sonrası sol el başparmağı ile sol ayak topuğunu kaybeden 24 yaşındaki Yaşar Gökçe adlı gence tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, kalça kemiğinden alınan parçayla yeni başparmak yapıldı.

Yayınlanma: 12.09.2008 - 16:59
Abone Ol google-news

Niksar ilçesine bağlı Yolkonak beldesinde yaşayan Yaşar Gökçe, 13 Haziran'da çalıştığı tuğla fabrikasında geçirdiği iş kazası sonucu sol ayak topuğunu ve sol el başparmağını kaybetti.
Niksar ve Tokat'taki ilk müdahalenin ardından Sivas'a sevk edilen Gökçe, CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alındı. Serviste, doktorlar tarafından uygulanan sülük tedavisi yöntemiyle Gökçe'nin ayak topuğundaki dokuların canlı kalması sağlandı. Sülük tedavisinin ardından Gökçe'nin topuğuna kalçasından alınan deri parçasıyla yama yapıldı.
Daha sonra doktorlar, Gökçe'nin istediği üzerine yitirdiği sol başparmağının yerine yeni parmak yapma kararı aldı. Gökçe'nin kalça kemiğinden parça alan doktorlar, bu parçayı gencin sol kolunda deri altına yerleştirdi. 15 gün deri ile alınan kemik parçasının kaynamasını bekleyen doktorlar, daha sonra kaynayan parçayı Gökçe'nin sol eline dikti.
Yerine kaynaması için ortasında tel parçaları yerleştirilen başparmağın hareket kabiliyetine kavuşması bekleniyor. Ameliyatın başarılı geçtiğini belirten doktorlar, Gökçe'nin yeni parmağını kullanabileceğini kaydetti.
Yeni parmağa kavuşmanın sevincini yaşayan Gökçe kaza sırasında iş arkadaşlarından birinin kendisini kurtardığını ifade ederek, ''Kalçamdan kemik alındı ve başparmak yapıldı. Doktorlarımız sağ olsun çok güzel parmak yaptılar. Parmağımı zamanla kullanabileceğim'' dedi.
İş kazası sonrası parmağıyla birlikte topuğunu da kaybeden Gökçe, doktorların, tedavisinin ardından ortopedik ayakkabıyla yürüyebileceğini hatta koşabileceğini söylediklerini de söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler