İl il hafta sonu etkinlik programı

Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Erzurum ve Van'da yaşanan sanatseverler vizyona giren yeni filmlerden, tiyatro ve konserlere kadar birçok etkinlik bu hafta sonu da sizleri bekliyor.

Yayınlanma: 30.10.2009 - 00:40
Abone Ol google-news

 

Ankara


BÜYÜK TİYATRO: ''Genç Osman'' adlı oyun, 1 Kasımda izlenebilecek. Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettiği eserin dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostüm tasarımı Gülümser Erigür'e, ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'na ait.

KÜÇÜK TİYATRO: Cem Günen'in yazdığı, Semih Sergen'in yönettiği ''Hünkar ile Mimar'' isimli yapıt, yarın, 31 Ekim ve 1 Kasım'da sahne alacak.

ŞİNASİ SAHNESİ: ''Suçlu Yürekler'' adlı oyun, yarın ve 31 Ekim'de izlenebilir.

Çocuk oyunu ''Keloğlan Keleşoğlan'', 1 Kasım Pazar günü küçük seyirciyle birlikte olacak.

AKÜN SAHNESİ: Sam Shepard'ın yazdığı, Pınar Kür'ün Türkçeye çevirdiği, Cem Emüler'in yönettiği ''Aç Sınıfın Laneti'', hafta boyunca seyredilebilecek.

ALTINDAĞ TİYATROSU: Robin Hawdon'un yazdığı ve Hakan Çimenser'in yönetmenliğini yaptığı ''Şahane Düğün'', yarın ve 31 Ekim'de sahnelenecek.

İRFAN ŞAHİNBAŞ TİYATROSU: ''Islıkçı'' isimli oyun, 31 Ekim, 4 ve 5 Kasım'da sahnelenecek. Çetin Altan'ın yazdığı, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği oyunun dekor
tasarımı Sertel Çetiner'e, kostümleri Funda Çebi'ye ait.

ODA TİYATROSU: Ankara Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunlarından ''Krem Karamel'', yarın ve 31 Ekim'de izlenebilecek.

OPERA SAHNESİ: Modern Dans Topluluğu'nun ''Bin Kalp Atışı'' adlı gösterisi 31 Ekim'de matinede izlenebilir. ''Venedik'te Bir Gece'' isimli operet, aynı gün suarede izleyiciyle birlikte olacak.

LEYLA GENCER SAHNESİ: ''Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti'', 1 Kasım Pazar günü sahne alacak.

Pop müzik efsanesi Michael Jackson'ın gerçekleştiremeden yaşama veda ettiği konserler serisinin prova ve kamera arkası görüntülerini içeren ''This Is It'' sinemalarda.
Provoların Nisan-Haziran 2009 döneminde çekilen görüntülerinden, Michael Jackson'ın yakınlarının desteği ile hazırlanan filmde, 100 saati aşkın kamera arkası çekimleri yer alıyor. Sanatçının yakın çevresiyle söyleşilerin de bulunduğu filmin yönetmeni Kenny Ortega.

Şafak Sezer'in başrolünü üstlendiği ''Kolpaçino'', izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Atıl İnaç'ın yaptığı filmin senaryosu, Suat Özkan , Kaan Ertem ve Şafak Sezer'in imzasını taşıyor. Sezer'in yanı sıra, Aydemir Akbaş, Hakan Ural, Ali Sürmeli, Eriş Akman ve Hakan Aysev'in rol aldığı aksiyon-komedi türündeki film, birbirine kenetlenmiş 7 kişinin bir günde başına gelenlerin neşeli öyküsü.

''Konak'' adlı gerilim filmi vizyona giriyor. Cem Akyoldaş'ın yönettiği, senaryosunu Mehmet Akif Turgut ve Funda Çetin'in yazdığı filmde, Funda Çetin, Almeda Abazi, Kerem Fırtına, Sevil Uyar, Paşhan Yılmazel, Damla Debre, Ogün Kaptanoğlu, Öykü Akay, Melahat Abbasova ve Gökhan Çelebi rol alıyor.

''Korku-Dread'' adlı yapım da bu hafta gösterime girecek yeni filmlerden. Anthony DiBlasi'nin yöneteceği filmin senaryosu da DiBlasi'ye ait. Jackson Rathbone, Shaun
Evans, Hanne Steen, Laura Donnelly, Jonathan Readwin, Vivian Gray ve Carl McCrystal'ın rol aldığı filmde olaylar şöyle gelişiyor:
Stephen Grace (Jackson Rathbone), yeni tanıştığı evinin alt katında tek başına yaşayan Quaid'in (Shaun Evans) teklifiyle projenin içinde olmayı kabul eder. Stephen'ın sınıf arkadaşı güzel ve sempatik Cheryl Fromm (Hanne Steen) de projeye katılır ve üçlü olarak insanlarla en karanlık korkuları hakkında röportajlar yapmaya başlarlar. Stephen Grace, kardeşini bir trafik kazasında kaybetmiş ve daha sonraki hayatına kontrolsüz bir şekilde devam etmektedir. Quaid ise takıntı halinde insan korkuları üzerinde çalışmaktadır. Arkadaşlarından da tahmin edebileceklerinden daha büyük bir sır saklamaktadır.

ANADOLU AJANSI SANAT GALERİSİ: Atatürk fotoğraflarından oluşan arşivini Anadolu Ajansının (AA) kullanımına açan yazar Hanri Benazus, ''Gülen ve Gülümseyen Türkiye''
sergisiyle, Ulu Önderin çoğu hiç görülmemiş, neşeli fotoğraflarını başkentlilerle buluşturdu. Benazus'un sergisi 7 Kasım'a kadar izlenimde kalacak.

ATALAY SANAT GALERİSİ: Jale Demren'in resim sergisi, 7 Kasım'a kadar sürecek.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ SANAT GALERİSİ: Zafer Gençaydın ile Cezmi Orhan'ın ''Eldenele'' isimli çalışması başkentli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, 3 Kasım'a kadar gezilebilir.

DOKU SANAT GALERİSİ: Salon 2'de Hasan Taşdemir'in resim sergisi, 26 Ekim'e kadar izlenime sunuldu.

GALERİ ARTİST: Zekine Kundukan'ın resim sergisi, 2 Kasım'a kadar başkentlilerin beğenisine sunulacak.

GALERİ SANATYAPIM: Usta ressam Kayıhan Keskinok'un ''Kuvayı Milliye Destanı II'' adlı sergisi, 20 Kasım'a değin Galeri Sanatyapım'da izlenebilecek.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SANAT MÜZESİ: Osmanlı hanedanının portrelerini 3 yıllık bir çalışmayla tuvale aktaran ressam Abdurrahman Kaplan'ın sergisi sanatseverlerle buluştu. Sanatçının 36 Osmanlı padişahını tuğralarıyla birlikte işlediği sergide, padişahların 20 metrekarelik dev boyuttaki soyağacı da yer alıyor.

Sergi, 30 Kasım'a değin Hacettepe Üniversitesi Sanat Müzesinde sanatseverlerle birlikte olacak.

VAKIF ESERLERİ MÜZESİ: Yaşamın görünmeyen yüzünü kendine özgü tarzıyla tuvale yansıtan Ressam Haluk Hatipoğlu'nun yapıtları izlenime sunuldu. Hatipoğlu'nun
sergisi, 6 Kasım'a kadar görülebilecek.

MEDYA SANAT GALERİSİ: Suna Özkalan ile Filiz Onat'ın resim sergisi, 4 Kasım'a değin görülebilir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI SANAT GALERİSİ: Banka koleksiyonundan seçkilerin yer aldığı ''Günümüz Türk Resminde Figüre Bakış'' başlıklı sergi, 9 Aralık'a kadar gezilebilecek.

SİYAH-BEYAZ SANAT GALERİSİ: Ali Kotan'ın eserleri 4 Kasım'a kadar gezilebilir.

 

İzmir

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), Elhamra Sahnesi'nde 31 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da, Ali Hoca'nın yazdığı ''Aydınlığın Adı Atatürk'' oratoryosunu sahneleyecek.

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT) bu hafta üç sahnede, biri çocuk oyunu olmak üzere dört oyunla perdelerini açacak.
Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi, hafta boyunca ünlü yazar, yönetmen ve oyuncu Woody Allen'ın kaleme aldığı ve ismini ünlü ''Casablanca'' filminin unutulmaz sahnesinden alan ''Bir Daha Çal Sam'' adlı oyununa ev sahipliği yapacak. Oyun, karısı tarafından terk edildikten sonra hayata tutunmaya çalışan bir adamın öyküsünü, mizahi dille seyirciyle buluşturuyor.

Konak Melek Ökte Sahnesi, hafta boyunca ''Dona Agata'nın Kaçırılışı'' adlı oyunla perdelerini açacak. Gudrun Pausewang'ın yazdığı, Necmettin Amaç'ın yönettiği oyunda, yoksul ve çaresiz dört arkadaşın, zengin, soylu, ancak ''baş belası'' Dona Agata'yı kaçırmaları ve ardından gelişen olaylar anlatılıyor.

Melek Ökte Sahnesi'nde 1 Kasım Pazar günü, iki kez, minik izleyiciler için ''Ayının Fendi Avcıyı Yendi'' adlı çocuk oyunu sahnelenecek.

Karşıyaka Oda Tiyatrosu'nda ise Haluk Işık'ın yazıp Doğan Yağcı'nın yönettiği ''Yollarda'' adlı oyun perdelerini açacak. Hülya Savaş Akdoğan'ın etkileyici bir performans gösterdiği tek kişilik oyunda, eşini 12 Eylül döneminde kaybetmiş, gerçeklik duygusunu yitirmiş bir kadının akıl hastanesindeki öyküsü anlatılıyor.

Tiyatronun usta isimlerinden Haluk Bilginer, William Shakespeare'in ''7'' adlı müzikal komedisiyle İzmir'e konuk olacak.

Bilginer'in Selen Öztürk, Evrim Alasya, Tuğçe Karaoğlan, Zeynep Alkaya ile aynı sahneyi paylaşacağı ''7'', bugün, yarın, 31 Ekim Cumartesi ve 1 Kasım Pazar akşamları, Sabancı Kültür Merkezi'nde İzmirliler için perdelerini açacak.

Tolga Çebi'nin müziklerine imza attığı oyun, insan yaşamının doğum ve ölüm arasındaki ''7 perdelik yaşam öyküsünü'' anlatıyor.

Kemal Aydoğan'ın yönettiği oyunun sahne tasarımı Bengi Günay;a, ışık tasarımı İrfan Varlı'ya, tasvir tasarımı Özlem Karabay'a ait. Orkestrayı ise Tolga Çebi yönetecek.

Konak Belediyesi'nin katkılarıyla Türk-Yunan Dostluk Derneği'nin düzenlediği ''Türk Yunan Dostluk Diyaloğu Karma Resim Sergisi'' Kemeraltı tarihi Abacıoğlu Hanı'nda açıldı. Sanatçılar Emine Tokmakkaya, Kayıhan Bölükbaşı ile Yunan ressam Sotiris İosifidis Misailidis, eserlerinde dostluğu tuvale yansıtıyor.

Karikatürist Eray Özbek'in eserleri, Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Özbek'in sergisi 9 Kasıma kadar açık kalacak.
Karşıyaka Belediyesi ana okulları ve 15 özel kreş öğrencisi, ''Cumhuriyet'' sergisi açtı. Sergide, öğrencilerin 250 çalışması sergileniyor.

''Türkiye'nin ilk Sakinleri'' sergisi, İstanbul ve Denizli'nin ardından Fransız Kültür Merkezi desteğiyle İzmir'e konuk olmayı sürdürüyor.

Fransız Kültür Merkezi'nde 13 Kasım'a kadar gezilebilecek sergide, milyonlarca yıl önce bugünkü Türkiye topraklarında yaşayan ilk insan kültürleri tanıtılıyor. Türkiye'de keşfedilen prehistorik bulguların zenginliğini gün ışığına çıkaran sergi, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emié ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın himayelerinde ilk kez Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde açılmış, İstanbul ve Denizli'de de tekrarlanmıştı.

Akşam Gazetesi İzmir Bürosu foto muhabiri Çağdaş Edinsel ile serbest foto muhabiri Emre Tazegül, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) yararına fotoğraf sergisi açtı. EBSO Sergi Salonu'nda fotoğraf severlerle buluşan ve 40 fotoğraftan oluşan serginin geliri, LÖSEV'e bağışlanacak.

Sadi Kızılşahin'in ''İç Sancısı'' adlı resim sergisi, 3 Kasıma kadar Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Ege Sanat Galerisi'nde sergilenecek.

Birol Üzmez'in 'Aile Evleri'ni konu aldığı fotoğraf sergisi, Konak Belediyesinin desteğiyle Kemeraltı Abacıoğlu Hanı'nda açıldı. Sergide yer alan fotoğraflarda, Musevilerin kentten ayrılmasının ardından yoksul insanların yerleştiği özel aile evleri anlatılıyor.

İş Bankası Sanat Galerisi'nde Oktay Değirmenci ve Aysın Akay'n resim ve özgün baskı sergisi, bu hafta da sanatseverlerle buluşmayı sürdürüyor.

Ahmet Gürel ile Hanri Benazus'un arşivlerinden derlenen ''Atatürk'e Saygı, Cumhuriyet'in Aydınlanması Işığında Eğitim 1923-1938'' fotoğraf sergisi, ay sonuna kadar EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gezilebilir.

Karşıyaka Çarşı Sanat Galerisi'nde Emine Ermiş'in resimlerinden oluşan sergi de ay sonuna kadar sanatseverlerle buluşacak.
 

Adana

Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, İtalyan yazar Dario Fo'nun beğenilen komedisi ''Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!'' adlı oyunu 31 Ekim Cumartesi günü sahneleyecek.

Varoşlarda yaşayan işçilerin anlatıldığı oyunda, semtin süpermarketinde alışveriş yapan kadınların, fiyatların sürekli artması karşısında eylem yapmaya ve para ödememeye karar vermesiyle yaşanan olaylar komik şekilde anlatılıyor.

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) ise Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde, Ender Çakmak'ın yazdığı ve Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Abdullah Ceran'ın yönettiği ''Düşmanla Sevişenler'' adlı oyunu yarın ve 31 Ekim'de seyircilerle buluşturacak.

ADT, Şekip Taşpınar'ın yazıp yönettiği çocuk oyunu ''Tiyatro Çocukları''nı 1 ve 4 Kasım tarihlerinde sahnelemeyi sürdürecek.

 

Antalya

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 31 Ekim'de Oz Büyücüsü adlı çocuk oyunuyla Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde küçük izleyicilerin karşısına çıkacak.

Oz Büyücüsü'nün müzikal uyarlamasını Aziz Kortel, rejisörlüğünü Nazlı İktu yaptı. Aslı Varlıer dekoru, Serdar Başbuğ kostümü tasarladı. Esra Taner koreografiyi, Mustafa Eski ışık tasarımını gerçekleştirdi.

Yaşadığı yerde çıkan hortum sonucu kendisini Oz'da bulan Doroty'nin eve dönüş hikayesini anlatan Oz Büyücüsü'nün başrollerinde Heyecan G. Ceylan, Sema Çavuşoğlu, Arzu Aydoğdumuş ile Medine Tuganova, Ferdi Uslu, Mahir Seyrek ve Özhan Gümüş var.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), İtalyan yazar Dario Fo tarafından kaleme alınan ''Ödenmeyecek Ödemiyoruz'' oyununu 30 ve 31 Ekim'de ABT sahnesinde sahneleyecek.

Dario Fo'nun 1974 yılında kaleme aldığı ''Ödenmeyecek Ödemiyoruz'' oyununda, İtalyan varoşlarında yaşanan işçi sınıfı mücadelesi, iki işçi ailesinin gözünden anlatılarak, kuvvetli bir sistem sorgulaması seyirciye komedi tarzında sunuluyor.

Yönetmenliğini Murat Demirbaş'ın yaptığı oyunda, Murat Ercanlı, İlhan Örenel, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Talat Türkeli, Bülent Patoğlu ve Cenap Aydınoğlu rol alıyor.
ABT oyuncuları, 5 Kasımda Haldun Taner klasiği ''Vatan Kurtaran Şaban'' isimli müzikli kabare ile sezonun ikinci oyununu sahneleyecek.

Tapu Kadastro Müdürlüğünden, Kültür Sanat Müsteşarlığına atanan Şaban'ın bu alanda yaptığı komik ve çarpık uygulamaların hicivli bir dille anlatıldığı müzikli kaberede oldukça kalabalık bir kadro görev yapıyor.

Yönetmenliğini Murat Demirbaş'ın yaptığı oyunda, Müfit Kayacan, Murat Ercanlı, Erdal Gürcan, Mete Orhanlı, Mehmet Özgür, İlhan Örenel, Seyfi Satmaz, Buçin Karakurt, Gizem Karasu, Cenap Aydınoğlu, Talat Türkeli, Sacide Taşaner, Ezgi Albayrak ve Bengü Bektaş rol alıyorlar.

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), ''Kadeş Gelini'' ile 30 ve 31 Ekim'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Orhan Alkaya'nın yönettiği oyunun dekorunu Hakan Dündar, kostümünü Nalan Türkoğlu, ışığını Namık Gürsoy, müziğini İhsan Kılavuz hazırladı. Oyunda, Süheyla Güzel, Gözen Müftüoğlu, Sedat Mayadağ, Gökhan Tüzün, Selim Bayraktar, Sertel Uğur, Şenol Kaderoğlu, Özlem Şendinç, Çiğdem Bulut, Pınar Boyar, Mustafa Doğan Ayhan, Volkan Dinç, Mehmet Okan Kağnıcı, Figen Oral, Cebel, Gökhan Sevimli, Ali Aytuğ, Sonay Yener, Recep Uluçay, Gözde Demirbilek ve Ahmet Çakır rol alıyor.

Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen Engin Gözükara'nın kişisel resim sergisi, 1 Kasım'da sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 10 Kasım'a kadar gezilebilecek.


Bursa

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) ''Yarınlara Geç Kalmadan'' ve ''Puşide-i Siyah (Kara Örtü)'' adlı oyunları sahneleyecek.

Feyzullah Arslan ve Nermin Ertürkmen'in yazdığı, Mehmet Gökçer'in yönettiği ''Yarınlara Geç Kalmadan''ın dekor tasarımı Suar Şeylan, giysi tasarımı Hale Eren, ışık kumandası Yakup Çartık'a ait.

Madde bağımlılığını konu alan oyunda, Feyha Çelenk, Betül Gökçer, Taner Turan, Serap Uluyol Karanfilci, Meltem Yücesal, Cem Arabacıoğlu, Yasemin Şener, Levent Aras, Recep Kekil, Olcay Nalcı, Cenk Turan, Adnan Tunalı ve Ali Baran Gökçer rol alıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bu akşam ve yarın saat 20.30'da, 31 Ekim Cumartesi günü saat 15.00 ve 20.30'da, 1 Kasım'da saat 15.00'te izleyicilerin beğenisine sunulacak.


Erzurum


Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT) ''Cumhuriyet'in İlk Sadası'' adlı tiyatro oyununu sahneleyecek. Demet Çizmeli ve Pınar Çelebioğlu'nun yazdığı, Mehmet Yıldız'ın yönettiği ''Cumhuriyet'in İlk Sadası'' adlı iki perdelik tiyatro oyunu, izleyiciye sunulacak.

Erzurum Kongresi'nin canlandırıldığı 2 saatlik oyununda, İrfan Kılınç, Cem Şener, Ferdi Dalkılıç, Sezai Yılmaz, İrfan Buzcu ve Emre Yılmaz rol alıyor. Oyun, bugün 19.30 da, Cumartesi günü ise 14.00 ve 19.30'da gösterime sunulacak.


Van

Van Devlet Tiyatrosu (VDT) ''Gayri Resmi Hürrem'' adlı oyunu sahneliyor. Özen Yulanan'ın yazdığı, Tolga Evren'in yönettiği ''Gayri Resmi Hürrem'' adlı oyunda, İpek Atagün, Eda Aydınlı ve Ebru Evren rol alıyor. Dekor tasarımı Sertel Çetiner, kostüm tasarımı Aydan Çınar, müzik, Can Atilla ve ışık tasarımı İlhan Orhan'a ait oyun, bugün ve yarın sahnelenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler