Deniz Feneri standına AKP ilgisi

Türkiye Diyanet Vakfı'nın bugün açılan ve ağırlıklı olarak din kitaplarının sergilendiği kitap fuarında, Deniz Feneri Derneği de stand açtı. Dernek, hakkında çıkan "yolsuzluk yaptığı" yolundaki haberleri yalanlayan broşürler dağıttı, fuara katılan yurttaşlardan bağış topladı.

Yayınlanma: 12.09.2008 - 19:16
Abone Ol google-news

Türkiye Diyanet Vakfı’nın 27. Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışına Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu katıldı. Açılış törenine Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda bakan ve milletvekili kutlama mesajı gönderdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, açılış nedeniyle yaptığı konuşmayı, o sırada Kocatepe Camisi’nde okunan selayı ezan sanması üzerine yarıda kesti. Selanın okunmasının ardından konuşma yapan Devlet Bakanı Yazıcıoğlu ise Derneğin standına uğramazken, gazetecilerin dernekle ilgili sorularına şu yanıtı verdi:

“İddia diyorsunuz, varsa araştılır, sonuç ortaya çıkar. Standı görmedik, yürüdük geldik. Hepsine, bütün standlara uğramıyoruz ki.”

Deniz Feneri bağış topladı

Fuar alanındaki yurttaşlardan bağış toplayan Deniz Feneri Derneği, hakkında çıkan "yolsuzluk yaptığı" yolundaki haberleri yalanlayan “Deniz Feneri Derneği Türkiye’de kurulu bir dernektir ve Almanya’da görülmekte olan dava ile isim benzerliği dışında hiçbir ilgisi olmadığı gibi, Almanya’da şube veya temsilciliği de yoktur” yazılı broşürler dağıttı.

Risale-i Nur kampanyası

Fuarın gerçekleştirildiği alanın girişinde “Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden M. Said Özdemir 12.09.2008 tarihinde İhlas Nur Neşriat Standında Risale-i Nur kitaplarını imzalayacaktır” afişinin asılması da dikkat çekti.

Bu yıl ilk kez çocuklar için de standların açıldığı fuarda, çocuklara yönelik dini içerikli yayınlar ile namaz kılmayı, dua etmeyi ve peygamberlerin hayatını öğreten bilgisayar programları tanıtıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler