"Blair'in AB başkanlığı mücadelesi" İngiliz basınında

Birleşik Krallık'ın eski Başbakanı Tony Blair'in, "Brüksel'deki AB zirvesinde birliğin ilk başkanı olmak için destek arayışları" bugünkü İngiliz gazetelerinde geniş yer buldu.

Yayınlanma: 31.10.2009 - 13:35
Abone Ol google-news

Independent gazetesi, "Blair'in AB'nin ilk başkanı olma umudunun, Almanya ve Fransa'nın küçük bir AB ülkesinden başkan seçilmesinin daha iyi olacağını düşünmesiyle azaldığını" yazdı.

Daily Mail gazetesi de, daha önce Blair'in AB başkanlığını destekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin gazetecilere yaptığı, "Şapkadan önce çekilen isimler, genelde sonunda seçilen kişiler olmayabilirler" açıklamasını hatırlattı.

Financial Times da, "Blair, AB başkanlığı görevinden vazgeçmiyor" başlığını atarak, Kasım ayında yapılacak AB zirvesiyle Blair'in başkanlığa getirilip getirilmeyeceğinin belli olacağını kaydetti.
 

"Cameron'ın mektubu AB liderlerini kızdırdı"

Bu arada Guardian gazetesi, Birleşik Krallık'ta ana muhalefetteki Muhafazakar Partisi lideri David Cameron'ın Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus'a "Lizbon anlaşmasını onaylamaması için" gönderdiği mektubun, dünkü AB zirvesindeki liderleri sinirlendirdiğini yazdı.

Gazete, Cameron'ın mektubunun özellikle Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Jose Luiz Rodriguez Zapatero tarafından eleştirildiğini kaydetti.

Cameron bu hafta yaptığı basın toplantısında, Lizbon anlaşmasının Büyük Britanya'da referanduma sunulmamış olmasını eleştirmiş ve "İngiliz halkının kandırıldığını" savunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler