Valilik'ten müdaheleye açıklama

Ankara Valiliği'nden, şehit yakınlarının düzenlediği protesto eylemine ilişkin olarak yapılan açıklamada, ''Kesinlikle herhangi bir şehit yakınına kötü muamele, zor kullanma gibi olumsuz tavır ve davranışlara gidilmemiştir'' denildi.

Yayınlanma: 31.10.2009 - 21:48
Abone Ol google-news

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 12.00'de ''Şehit Aileleri Federasyonu'' tarafından Abdi İpekçi Parkı'nda ''Kürt açılım süreci ve teslim olan PKK'li teröristlerin serbest bırakılmasını'' protesto etmek amacıyla yapılan basın açıklamasının huzur içinde gerçekleşmesi için saat 10.00'dan itibaren gerekli emniyet tedbirlerinin alındığı belirtildi.

Şehit yakınlarına polis müdahalesi

Açıklamada, Şehit Aileleri Federasyonu Genel Merkezi'nin organize ettiği basın açıklaması eylemine Ankara ve diğer illerden Şehit Aileleri Derneklerine mensup yönetici ve üyeleri, muhtelif sivil toplum örgütleri, siyasi parti mensupları ile birlikte bir kısım öğrencilerin desteğinde oluşan yaklaşık bin kişilik topluluğun Abdi İpekçi Parkı'nda toplandığı ifade edildi.

Konuşmacı tarafından yapılan basın açıklamasının ardından kalabalığın yürüyüşe geçtiğinin belirtildiği açıklamada, şöyle devam edildi:
''Kalabalığın içerisine sızdığı değerlendirilen aşırı uç unsurlar tarafından yürüyüş kortejinin provake edilerek kalabalığın doğruca Başbakanlığa doğru yönlendirilmesi üzerine, daha vahim olayların olmaması için kalabalığın üstüne uygun şekillerde pek çok uyarılarda bulunulmuş olmasına rağmen tahrik olmuş olan kalabalığı geri çeviremeyince hazırda bulunan Çevik Kuvvet personeli marifetiyle önleri kesilmiş, Kızılay'a gelmeden Atatürk Bulvarı'ndan İzmir Caddesi'ne yönlendirilmiştir.

Kalabalığın kontrolsüz bir şekilde Kızılay Meydanı'na ve oradan Başbakanlıka gidişleri fiziki barikatla engellenerek, Şehit Aileleri Federasyonu merkezinin bulunduğu Sezenler Sokak'ta grup ikna edilerek, dağıtılmıştır. Kesinlikle herhangi bir şehit yakınına kötü muamele, zor kullanma gibi olumsuz tavır ve davranışlara gidilmemiştir.

Aksine dağılım esnasında yetkililer teşkilatımıza teşekkür etmişlerdir.
Vatandaşın huzur ve güveni için çaba gösteren, bünyesinde pek çok şehidi barındıran bu haliyle de şehitlerimizin yakınlarının halini ve kıymetlerini en iyi bilen her zaman onların yanında ve hizmetinden olan Emniyet mensuplarımızın hiçbir şekilde onları incitici tavır ve davranışı olmamıştır.

Aksine basın açıklamasının başından beri şehit ailelerine her türlü yardım ve kolaylık sağlanmış, ancak şehit ailelerinin duygularını istismar eden bazı kişilerin onları suiistimal etmeleri önlenmiştir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler