New York'ta Cadılar Bayramı

ABD'nin New York kentinde 36. Geleneksel Cadılar Bayramı Geçidi düzenlendi.

Yayınlanma: 01.11.2009 - 08:23
Abone Ol google-news

Manhattan'daki Spring Sokak'ta birbirinden renkli kıyafetleri ve kostümleriyle biraraya gelen New Yorklular, dünyanın en büyük Cadılar Bayramı Geçidi için son hazırlıklarını yaptı ve geçit töreni havanın kararmasıyla birlikte 6. Cadde'de başladı.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Polisin de geniş güvenlik önlemi aldığı töreni izlemek isteyen binlerce kişi, 6. Cadde boyunca sıralandı. Manhattan'ın Greenwich Village bölgesindeki geçidin en önünde yer alan atlı polislerin önderliğinde başlayan ve akşam 23.00'e dek sürmesi beklenen yürüyüş, sağanak yağmur nedeniyle ilk iki saatin ardından erken son buldu.

Dünyanın en büyük Cadılar Bayramı Geçidi olarak bilinen yürüyüşe, organizasyon komitesinden alınan rakamlara göre 1 milyonun üzerinde katılım oldu. Beklenen saatten önce sonlanan geçide katılanlar, sağanak yağış nedeniyle kapalı mekanlara ve metro istasyonlarına sığındı. Aniden bastıran yağmura yakalanan pek çok ''cadı''nın makyajı ıslanınca aktı.

Yürüyüşe katılanların birbirinden ilginç kıyafetlerini sergilediği Cadılar Bayramı'nda bu yıl en çok dikkati çeken özellik, hayatını kaybeden pop müzik kralı Michael Jackson ile ilgili çok sayıda figürün yer alması oldu.

Pek çok katılımcı bireysel ya da grup halinde Michael Jackson kıyafetlerine bürünerek ünlü yıldızın kendine özgü danslarını yaptı. Jackson'ın ''Thriller'' video klibinin canlandırmasını yapan 60 kişilik grup, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Hollywood dünyasının ünlü karakterleri Freddy, Örümcek Adam, Batman ve otomobili Bat Mobile, Kaptan Jack Sparrow, Transformers kostümleri katılımcıların en çok tercih ettiği kıyafetler oldu.Yürüyüşe katılan her grup, kendi müziklerini çalarak geceyi renklendirdi.

Cadılar Bayramı Geçidi'ni 2 milyona yakın kişinin de televizyonlarının başında canlı izlediği bildirildi.


Çocuklara kostüm yasağı

Öte yandan, ABD çapındaki okullarda yapılan Cadılar Bayramı kutlamalarında çocukların silah, hançer, kılıç gibi savaş aletlerinin oyuncaklarını kullanmalarına sınırlama getirildiği bildirildi.

New York Times gazetesinde yer alan habere göre, pek çok okul yönetimince uygulamaya konulan kararla öğrenciler, bu tür ekipmanların yer aldığı kostümler, vampir ve zombi kıyafetleri yerine, tarihi karakterlerin kostümlerini giymeye teşvik ediliyor.

ABD'de 1960 ve 1970'lerin başında daha çok çocukların ilginç kıyafetler giyip mahalle aralarında kapı kapı dolaşarak şeker topladıkları Cadılar Bayramı, giderek büyüklerin de kutladıkları ve temel olarak eğlendikleri bir güne dönüştü.

Cadılar Bayramı etkinliği, dünyanın sayılı büyük kentlerinden biri olan New York'ta ilk olarak 1973'te büyük katılımlarla kutlanmaya başlandı. Her yıl 31 Ekim günü kutlanan Cadılar Bayramı, New York başta olmak üzere ülke genelinde ve dünyanın pek çok yerinde aynı tarihte kutlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler