Şimşek'ten açıklamalar

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, dünyada Türkiye'nin özel sektörüne ve geleceğine olan güvenin hala çok yüksek olduğunu söyledi. Şimşek, ülkenin önündeki asıl sorunun küresel ölçekte rekabet gücüne sahip özel sektörlü bir ülke haline gelmesi olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 13.09.2008 - 07:31
Abone Ol google-news

Anadolu İş Adamları Federasyonu'nun (ANFED) Ankara'da Crowne Plaza Otel'deki verdiği iftar yemeğine onur konuğu olarak katılan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek; yaptığı konuşmada, Türkiye'nin borç dinamiklerinin sürdürebilirliği konusunu kökten çözdüğünü kaydederek, ülkenin önündeki asıl sorunun küresel ölçekte rekabet gücüne sahip özel sektörlü bir ülke haline gelmesi olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlıktan kurtulma ve özel sektörünün rekabet gücü arttıracak ARGE yatırımlarına hız verme ve kapsamlı sosyal güvenlik reformunu gerçekleştirme konularını ertelediğini belirten Şimşek, söz konusu sorunlarının çözüme kavuşturulmasının ülkenin borçlanma gereğini azaltacağını kaydetti.

ANFED'nin düzenlediği iftara, Sudan Büyükelçisi Muhammmed El Hassan Ahmet Elhaj, İran Ticaret Ateşesi Ahmet Nurani, Kanada Maslahatgüzarı Michael Ward, Çankırı ve Yozgat Valileri, milletvekilleri ve iş adamları katıldı. İftar programı sonunda, ANFED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kaynak tarafından Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e ANFED üyesi işadamları adına hediye takdim edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler