Katliamı gerçekleştirenlerin aileleri taşınıyor

AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 4 Mayıs'ta 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü, 4'ü çocuk 10 kişinin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştirenlerin ailelerinin, Kırklareli'ne yerleştirileceğini bildirdi.

Yayınlanma: 01.11.2009 - 13:28
Abone Ol google-news

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nca düzenlenen toplantıya katılan AKP Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın, Bilge köyü katliamını gerçekleştirenlerin ailelerinin yeni bir yerleşim yerine yerleştirilmesiyle ilgili karar aldığını hatırlattı.

Bu karar doğrultusunda Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde araştırmalar yapıldığını belirten Sarıçam, ''En uygun il, Kırklareli olarak tespit edildi. Bu ilde, bilgi teknolojisinden kamera sistemine, yol güvenlik bandından mobese kamerasına kadar tüm güvenlik önlemleri maddiyattan kaçınılmadan hazırlanıyor'' dedi.


Doğu'daki kan davaları

Ülkenin doğu bölgelerinde kan davalarını yok etmenin çok zor olduğunu ifade eden Sarıçam, şöyle konuştu:
''Bu kişileri yavaş yavaş o kültürden uzaklaştırmalıyız. Bu katliama sebep olanlar, bu katliamı yapanlar, şu anda tutuklandılar. Yargı süreci devam ediyor. Bunların eşleri ve çocuklarından oluşan yanılmıyorsam 80 kişilik vatandaşımızı, devletimiz koruma altına aldı. Fakat bu kişileri o bölgede korumak çok zor. Devletimiz bunları, 'Batı'daki illerde koruyalım' diyerek, karar aldı.

Bunların bakımları ve ihtiyaçları devlet tarafından yapılmak kaydıyla bölgede merkezde bir yerde konuşlandırılması hususunda çalışmalar başladı. Valiliğimiz bu çalışmaları sürdürüyor. Her türlü tedbir alınıyor. Burada devletin misafirhanesinde misafir olacaklar, sosyal hayatın içinde olamayacaklar. Güvenlik güçlerimizce de tedbirler alınıyor. Bunlar burada 3 ay, 6 ay veya 1 yıl kalacaklar.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler