CHP'den öğrenci affına ilişkin açıklama

CHP MYK Üyesi, Prof. Dr. Nur Serter, Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanmakta olan öğrenci affı tasarısının geniş bir anlayışla hazırlanmasını istedi. Tasarıyı henüz görmediğini belirten Serter, "En azından bugüne kadar çıkartılmış aflar kapsamında olaya baktığımızda afların uygulanabilir olma ve pratik olma, sorunu çözme özelliği taşıması gerekir" dedi.

Yayınlanma: 13.09.2008 - 07:46
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanmakta olan öğrenci affı tasarısının geniş bir anlayışla hazırlanmasını istedi. Tasarıyı henüz görmediğini belirten Serter, “En azından bugüne kadar çıkartılmış aflar kapsamında olaya baktığımızda afların uygulanabilir olma ve pratik olma, sorunu çözme özelliği taşıması gerekir” dedi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik on binlerce öğrencinin merakla beklediği öğrenci affıyla ilgili bakanlık bürokratlarına bir taslak hazırlamaları için emir verdiğini söylemesinin ardından gözler hazırlanmakta olan taslağa çevrildi. Henüz ayrıntıları netleşmeyen af hazırlığıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan CHP İstanbul Milletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Prof. Dr. Nur Serter, “Tasarıyı henüz görmedik görmediğimiz için de çok net bir eleştiri yapamıyoruz” dedi. Serter, şunları söyledi:

“En azından bugüne kadar çıkartılmış aflar kapsamında olaya baktığımızda afların uygulanabilir olma ve pratik olma, sorunu çözme özelliği taşıması gerekir. Bugüne kadar çıkarılan aflar çok dar bir zaman kapsamı içinde çok az sayıda sınav hakkı vererek aftan gelen ve zaten eğitim formasyonundan bir miktar uzaklaşmış olan kişileri yeniden yüksek öğretime kazandırmadı. Bunlar girdikleri gibi üniversiteden bir yıl içerisinden tekrar atıldılar. Bu nedenle çıkarılan bu aflar bir fayda sağlamadı. Onun için çıkarılacak olan af, sorunu çözecek olanakları sağlaması son derece önemli.” Affın kapsamının henüz belli olmadığına dikkat çeken CHP’li Serter, affın çok dar kapsamlı tutulması halinde yine beklentileri karşılamayacağını öne sürdü. Serter, özetle şunları söyledi:

“Türkiye sürekli aflar çıkaran bir ülke durumuna geldi. Af çıkıyor sonra yeni bir af beklentisi başlıyor. Bunun çok dar kapsamlı tutulmasıyla da yakın ilişkisi var. Aslında doğru olan kapsamı daha genişletilmiş, sorunu çözecek bir af yasasının çıkarılması. Sonra bir daha af konusunun Türkiye’nin gündeminden uzaklaştırılmasıdır. Bunun için çıkarılacak olan yasanın bu kapsam içinde hazırlanması lazım. Büyük bir umut yaratıldı. Bu umut boşa çıkarsa bu öğrenciler yeniden taleplerini sürdürecek. Yaklaşık bir milyon kişi beklentiye sokuldu. Biz CHP olarak biz affın yanında yer aldık ama şu anda affın kapsamıyla ilgili şu anda somut eleştiri yapabilecek bilgiye sahip değiliz. Bir kere yapılsın tam yapılsın.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler