Domuz gribi can aldı

Sağlık Bakanlığı, Ankara'da tedavisi devam eden 27 yaşındaki bir erkek sağlık çalışanının, domuz gribinden hayatını kaybettiğini bildirdi. Trabzon'da da bir üniversite öğrencisinde domuz gribine rastlandığını ve öğrencinin tedavisinin ardından taburcu edildiğini bildirdi.

Yayınlanma: 01.11.2009 - 14:11
Abone Ol google-news

Ankarada Gazi Hastanesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan 27 yaşındaki hizmetli domuz gribinden hayatını kaybetti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, laboratuvar teyitli ve tedavisi hastanede sürdürülen 32 vaka bulunduğu, bunlardan Ankara'da tedavisi devam eden 27 yaşında bir erkek sağlık çalışanının hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, bu vefatla beraber pandemik gripten kaybedilen yurttaşların sayısının 4 olduğu bildirildi.

Durumu ağır olan 7 hastanın tedavisinin ise yoğun bakımlarda sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, ilk pandemik grip vakasının tespit edildiği 15 Mayıs 2009'dan bu yana Türkiye'de toplam bin 870 pandemik grip vakasının belirlendiği ifade edildi. Açıklamada, ''Bu vaka sayısı bugün itibariyle Türkiye'de var olan vaka sayısı değil, sürecin başlangıcından bu yana tespit edilen toplam vaka sayısıdır'' denildi.

 

Trabzon'da vaka

Trabzon'da bir kişide domuz gribi tespit edildiğini belirten Vali Kızılcık, ''Geçtiğimiz hafta grip şikayetiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne başvuran bir üniversite öğrencisinde domuz gribine rastlandı, gerekli tedavileri yapıldı ve taburcu edildi. Tahlilleri doğrulanmak üzere Ankara'ya gönderildiğinde sonuçlar pozitif olarak çıktı'' dedi.

Vali Kızılcık, bu öğrencinin iyileştiğini belirterek, ''Sevindirici olan hastamızın iyileşmiş olması. Önümüzdeki 2-3 gün boyunca okula gelmemesi istendi. Fakat sağlık durumunda herhangi bir olumsuz durum yok. Gayet güzel bir şekilde tedavisi yapılıp taburcu edildi'' şeklinde konuştu.

Domuz gribine ilişkin Valilik olarak gerekli tedbirleri aldıklarını anlatan Vali Kızılcık, ''Biz vilayet olarak Sağlık Bakanlığının gönderdiği genelge ve açıklamalar doğrultusunda gerekli tedbirleri almış durumdayız. Korkulacak herhangi bir durum söz konusu değildir'' dedi.
 

Vali Kızılcık, domuz gribiyle ilgili aşıların da Trabzon'a ulaştığını ifade ederek, aşıların yarından itibaren, Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda yapılacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler