Hastaya bakmayan doktora soruşturma

Van'da apandisti patlayan kadını karın ağrısı şikayetiyle gittiği Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinden 'bir şeyin yok' diyerek tedavi etmeden gönderdiği iddia edilen doktor ve 112 Acil Servis görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 02.11.2009 - 08:15
Abone Ol google-news

20 gün önce aniden rahatsızlanan eşi Nurcan Demir'i Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürdüğünü söyleyen Zahir Demir, acil serviste görevli doktor O.Y'nin, ''Hastanızın bir şeyi yok, sadece karnı ağrıyor. Bir ağrı kesici iğneden sonra hiçbir şeyi kalmaz. Her karnı ağrıyan bize gelirse işimiz iş'' diyerek, eşini tedavi etmediğini iddia etti.

Evlerine döndükten sonra eşinin ağrılarının artması üzerine tekrar hastaneye gittiklerini belirten Demir, şöyle dedi:
''Eşimin ağrıları artınca 112 Acil Servisi telefonla arayarak ambulans istedim. Fakat buradaki görevliler, 'Trafik kazaları dışında hastalara gelmiyoruz' deyip telefonu kapattı. Ben de kendi imkanlarımla eşimi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüm. Yapılan tetkiklerin ardından apandisitinin patladığı anlaşıldı ve hemen ameliyata alındı.''

Demir, 17 gündür Genel Cerrahi Ünitesi'nde tedavi gören ve iki kez ameliyat olan eşinin, doktor ihmali nedeniyle ölümden döndüğünü savundu.


Savcılığa suç duyurusunda bulundu

Zahir Demir, eşi Nurcan Demir'in rahatsızlığının bu aşamaya gelmesine, acil serviste görevli doktor O.Y. ile 112 Acil Servis görevlilerinin neden olduğunu iddia ederek, O.Y. ile ambulans göndermeyen 112 Acil Servis görevlileri hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu.

Hastanedeki tedavisi devam eden Nurcan Demir de çocuklarına 17 gündür akrabalarının baktığını belirterek, ''Beni bu duruma getiren sağlık çalışanlarından şikayetçiyim. Eğer zamanında müdahale etselerdi, şimdi çoktan iyileşir ve çocuklarımın yanında olurdum'' dedi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Öztekin Çıkman da Demir ailesinin iddialarını doğrulayarak, acil serviste görevli Dr. O.Y. ve ihmali olanlar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler