Erdoğan'a uluslararası tepki

Dünya çapında 120'yi aşkın ülkeden yayın yönetmenleri, medya yöneticileri ve önde gelen gazetecileri bir araya getiren Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), yayımladığı bildiride, Başbakan Erdoğan'ın Doğan Medya Grubu'na verdiği "Deniz Feneri e.V. haberlerini neden yaptığınızı açıklayın, yoksa ben açıklarım" şeklindeki ültümatomunu derhal geri çekmesi çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 13.09.2008 - 08:42
Abone Ol google-news

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), dün yayımladığı bir bildiriyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Deniz Feneri e.V. skandalıyla ilgili yayımladığı haberler nedeniyle Doğan Medya Grubu'na verdiği ültümatomu geri çekmesini istedi.


'Medya'nın hakkı var'

Erdoğan'ın 7 Eylül'de Doğan Medya Grubu'na, "Deniz Feneri e.V skandalını haber yapmalarının esas nedenini" açıklama çağrısı yaptığı ve "aksi takdirde gerçek nedeni kendisinin 13 Eylül Cumartesi (bugün) açılayacağı" yönünde bir ültümatom verdiği hatırlatılan bildiride, Başbakan'ın medyaya yönelik tehditleri kınandı. Bildiride, IPI Başkanı David Dadge'nin "Başbakan'ın, Deniz Feneri e.V. skandalı gibi toplumsal önemi olan bir konunun medyada yer almasını sorgulama ve elştirme hakkı kesinlikle bulunmamaktadır. Medya bu tavrı için bir gerekçe göstermek zorunda değildir" ifadesi yer alarak, Erdoğan'a "baskı uygulama girişimlerini sona erdir" çağrısında bulunuldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler