Hindistan altın topluyor

Muson yağmurları sonrasında "düğün" sezonu yaşayan Hindistan IMF'nin satacağını duyurduğu altınların 200 tonunu yani yarısını alıyor.

Yayınlanma: 03.11.2009 - 09:14
Abone Ol google-news

IMF'den yapılan açıklamada bu miktarın IMF İcra Direktörleri Kurulu'nun Eylül ayında onayladığı toplam 403.3 ton altın satışının yaklaşık yarısına karşılık geldiği belirtildi.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn konuya ilişkin açıklamasında Hindistan Merkez Bankası ile gerçekleştirilen işlemi memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Kahn, satış işleminin, Fon'un güçlü uzun vadeli destek uygulamalarının finansmanı üzerinde ve en yoksul ülkelere verilecek özel kredilerin güçlendirilmesinde yardımcı olacak IMF sınırlı altın satış programı hedeflerinin başarılmasında önemli bir adım olduğunu belirtti.

IMF Hindistan'a altın satışından 6.7 milyar dolar (4.2 milyar SDR) gelir bekliyor. Tüm altın satışları piyasa fiyatları üzerinden gerçekleştirilecek. IMF açıklamasında İcra Direktörleri Kurulu'nun, satışların altın piyasasında karışıklığa yol açmaması için daha önce kabul edilmiş kurallarla tutarlı usuller izlenmesini kararlaştırdığı kaydedildi. IMF açıklamasında kuruluşun özellikle başlangıçta merkez bankaları ya da diğer resmi alıcılara satış yapmaya hazır olduğu belirtilirken daha sonra kalan miktarın piyasada belli kurallara tabi olarak satılacağı, satışlardan önce de kamuoyunun bilgilendirileceği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler