Çobanların bulduğu doğa harikası

Tokat'ın Almus ilçesinde, hayvan otlatan çobanlar tarafından bulunan mağaranın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Teknecik Köyü'ne 1 kilometre uzaklıkta bulunan mağaranın içerisinde çok sayıda sarkıt ve dikit bulunuyor. İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Aytaç, "Bu mağaramızı turizme kazandıracağız. Burası bizim bacasız fabrikamız olacak." dedi.

Yayınlanma: 13.09.2008 - 09:23
Abone Ol google-news

Tokat'ın Almus ilçesinde, hayvan otlatan çobanlar tarafından bulunan mağaranın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Çobanlar İbrahim Dizer ve Fahri Ergen tarafından Almus'a bağlı Teknecik Köyü'ne 1 kilometre uzaklıkta bulunan doğa harikası mağaranın içerisinde çok sayıda sarkıt ve dikit bulunuyor.

Mağaranın bulunmasının ardından bölgeye gelen köylüler, mağaranın girişinin yüksek olması nedeniyle yanlarında getirdikleri merdivenle yukarı çıkarak, mağaranın girişine ulaşılabiliyorlar.

Tokat İl Genel Meclisi tarafından oluşturulan komisyon, mağarada incelemelerde bulundu.

İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Aytaç, yaptığı açıklamada, mağara için oluşturulan komisyonda bir jeoloji mühendisi ve müze müdürlüğünden bir yetkilinin bulunduğunu söyledi.

Bulunan mağaranın çok güzel olduğunu, kentteki Ballıca Mağarası gibi turizme kazandırılacağını belirten Aytaç, ''bu mağarayla Ballıca'yı sollayacağız. Burada Ballıca Mağarası'nda yapılan hatalar olmayacak. Çalışmalara izinleri aldıktan sonra başlayacağız. Bu mağaramızı turizme kazandıracağız. Burası bizim bacasız fabrikamız olacak. İnşallah bu mağara ilgi görecek. Temennimiz bu yönde inşallah emeklerimiz boşa gitmeyecek'' dedi.

Mağarayı bulan çobanlardan İbrahim Dizer ise mağarayı yol üzerinde görülen sarkıtlardan takip ederek bulduklarını belirtti.

Mağarayı buldukları için çok mutlu olduğunu söyleyen Dizer, ''bu mağarayı bulmamız mucize gibi. Burada mağara olduğunu tahmin ettik. Sarkıtlardan yola çıktık. Bir taraftan hayvan otlatırken, bir taraftan da araştırdık, mağarayı bulduk'' dedi.

Dizer, mağaraya yol olmadığı için Teknecik Köyü'nden yaklaşık 1 kilometre yürümek gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler