"DP ile Anavatan partisinin birleşmesi tarihi bir olay"

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 12 Eylül 1980'de siyasi partilerin kapanmasından sonra orta sağın tamamen parçalandığını ifade ederek, 31 Ekim'de Anavatan Partisi ve Demokrat Parti'nin birleşmesinin tarihi bir hadise olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 03.11.2009 - 12:35
Abone Ol google-news

DP Gençlik Kolları, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Güniz Sokak'ta bulunan evinde ziyaret etti. Demirel, Gençlik Kolları üyelerine, "Gençlik sadece geleceğin değil, bugünün de sorumlu kişileridir" diye seslendi.

Türk siyasi tarihinin geçmişinde yaşadığı sıkıntılardan bahseden Demirel, Anavatan Partisi ve Demokrat Parti'nin 31 Ekim'de birleşmesinin tarihi bir hadise olduğunu söyledi. Demirel, 12 Eylül 1980'de siyasi partilerin kapanmasından sonra orta sağın tamamen parçalandığını ifade ederek, Türk siyasi tarihinin parçalanmışlıklarla zarar gördüğünü belirtti.

Herkesin bunun farkında olduğunu vurgulayan Demirel, "Bugün Türkiye'de bir çok şikayet varsa, Türkiye'nin yönetiminden bir takım huzursuzluklar duyuluyorsa, mutsuzluklar doğmuşsa ve doğmaya devam ediyorsa, Türkiye'de yoksulluktan işsizlikten geniş çapta şikayet varsa, bir hukuk devleti olması lazım gelen Türkiye'de hukuksuzluktan şikayetler varsa bu şikayetler sistemin işlemeyişindendir. Sistemin işlemeyişinde de bu parçalanmışlıkların önemli rolü vardır" dedi.

Demirel, "1946-2009 yılına kadar geçen 62-63 sene içerisinde Türkiye'de icraat olarak ne yapılmışsa Demokrat Parti'nindir, Adalet Partisi'nindir, Doğru Yol Partisi'nindir ve Anavatan Partisi'nindir. Türkiye'de ne varsa ortaya konulan, bu siyasi felsefenin eseridir" diyerek şöyel devam etti:
"Esasen 27 Mayıs olmasa ve Demokrat Parti kapatılmasa Adalet Partisi olmazdı, Adalet Partisi 1980'de kapatılmasa Anavatan Partisi olmazdı ve Doğru Yol Partisi olmazdı. Bunlar hep Türkiye'deki siyasetin zaman zaman zorla karşı karşıya kalmasından, inişli çıkışlı bir yol takip etmesinden oldu. Türkiye'deki siyasetçiler, ben dahil, pes etmedik. Daima başımızı suyun üzerinde tutmayı başardık. Şu oldu, bu oldu, yasak oldu, başka şeyler oldu. Seçimden vazgeçmedik. Neticede bu dalgalı yıllar çok uzun sürmedi ama etkileri uzun sürdü."

Demirel, gençlik kollarını siyasi partilerin damarlarındaki kana benzeterek, "Barış içinde siyasi mücadele edilmelidir. Gençlik sadece geleceğin değil, bugünün de sorumlu kişileridir. Sizleri kızlı erkekli görmekten memnunum. Kadının toplum içinde yer alması alametifarikadır. Kadınları siyasette, eğitimde, her yerde görmekten memnunum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler