Türkiye'nin belgeselini çekecekler

Tan Film Prodüksiyon, 81 ili kapsayan ''Anatolia'' adlı belgeselin çekimlerine Kayseri'den başladı. Belgeselde her il bir bölüm halinde hazırlanacak. Kentlerin tarihi ve turistik merkezleri ile ekonomisinin tanıtılacağı belgeselde, köy yaşantısından kesitlerin de yer alacağı belirtildi. Çekimlerin 3 yıl sürmesi planlanıyor.

Yayınlanma: 13.09.2008 - 10:14
Abone Ol google-news

Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleşecek 'Anatolia' isimli Türkiye belgeselinin çekimlerine Kayseri'de başlandı. Çekimlerinin 3 yıl süreceği belgeselde, kentlerin tarihi, turistik merkezleri ve ekonomisinin yanı sıra, köy yaşantısından kesitlere de yer verilecek.

Tan Film Prodüksiyon sahibi Tanyolaç Türkben, Kayseri'deki çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi:
''Kayseri, 6 bin yıllık geçmişe sahip bir kent. Belgesel filmimizde, birçok medeniyeti bünyesinde barındıran Kayseri'yi farklı bir şekilde tanıtmayı planlıyoruz. Tarihi Kayseri Kalesi'nde Bizans askerleri, Mimar Sinan'ın Ağırnas beldesindeki doğduğu evde Osmanlı döneminin yaşantısı, yine bu beldedeki bir yer altı şehrinde binlerce yıl önceki yaşam geleneği canlandırılacak. Diğer illerdeki çekimlerin bazılarında da dramalara yer vereceğiz.''

Türkben, Kayseri'deki çekimlerde Asur, Hitit, Bizans, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi askerlerinin kendi dönemlerine ait kıyafetlerle kortej oluşturup, Kayseri Kalesi önünden geçişlerinin de yer alacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler