"Gün Bugün" kitabı tanıtıldı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansının ''Gençlik Böyledir İşte...'' projesi kapsamında, değişik gelir düzeyinden gençlerin problemleri, hayalleri, umutları ve korkularının toplandığı ''Gün Bugün'' adlı kitap tanıtıldı.

Yayınlanma: 03.11.2009 - 20:34
Abone Ol google-news

Kitapta, Zeynep Tunusluoğlu'nun röportajları gerçekleştirdiği, Sıtkı Kösemen'in fotoğrafladığı 470 gencin hikayesi yer alıyor.

Yaklaşık 5 ayda tamamlanan projenin sonuçlarını içeren kitapta Ümraniye, Taksim, Dudullu, Nişantaşı, Habibler, Kasımpaşa, Bakırköy gibi çeşitli semtlerden ve İstanbul'daki üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan katılımcılarla gerçekleştirilen yaklaşık 280 röportaj bulunuyor.

Fransız Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında konuşan İstanbul 2010 AKB Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, hayata geçirdikleri birçok projede gençleri konu aldıklarını belirterek, gençlerin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalara büyük destek verdiklerini kaydetti.

Bugüne kadar farklı etkinliklerle sanatsal becerilerini geliştirmeyi ve kent kültürüne katılımlarını sağlamayı hedefledikleri gençlerin, bu projede araştırmanın bir konusu olarak yer aldığını ifade eden Kurt, Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip ülkesi Türkiye'de ve İstanbul'da gençleri anlamanın ve onların iç dünyalarının yaşanılan dönemden nasıl etkilendiğini belirlemenin, toplumsal gerçekliği ortaya koymak açısından çok önemli bir adım oluşturduğunu aktardı.


''Projelerimizin sürdürülebilir olmasına özen gösteriyoruz"

Kitapta toparlanan araştırmanın sonuçlarının sadece bugün değil, gelecek kuşaklar için de bir belge olarak değerini koruyacağını dile getiren Kurt, şunları söyledi:

''Fotoğraf sanatına ağırlık veren proje, toplumsal araştırmalar açısından da bir yeniliği oluşturuyor. Bugüne kadar belli hedeflere, daha dar kapsamlı gerçekleştirilen gençlik araştırmalarına yeni bir perspektiften yaklaşıyor. Şüphesiz akademik bir çalışma olmayan projemiz sonucunda ortaya çıkan kitabın, aileler, yöneticiler ve bizzat gençlerin gençleri anlaması açısından önemli bir işlevi yerine getirdiğini düşünüyorum. Projelerimizin sürdürülebilir olmasına büyük özen gösteriyoruz. 2010'lu yılların gençlerine dair bir kesit sunan kitap, sürdürülebilirlik hedefimizin de güzel bir örneğini oluşturuyor. Aynı şekilde her projemizde dikkat ettiğimiz bir başka nokta olan, etkinliklerimizin belli bölgelerle kısıtlanmayıp İstanbul'un her ilçesine yayılması açısından da bu proje önemli bir görevi yerine getirdi.''

Proje koordinatörü ve yapımcısı Sıtkı Kösemen ise İstanbul 2010 AKB Ajansı'nın verdiği desteğin projenin gerçekleştirilmesi noktasında büyük rol oynadığını belirterek, ''Çekimler yapılırken tekrar gençlik günlerime döndüm. İnsan vakit geçince o dönemlerde ne kadar kırılgan ve naif olduğunu unutuyor. Her yönden esen rüzgarlar sizi etkileyebiliyor. Gençlikte nitelikli eğitimin önemi tartışılmaz bir nokta'' diye konuştu.

Kitap tanıtımının ardından, Kösemen'in proje kapsamında çektiği fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler