İki teğmen serbest bırakıldı

İstanbul'da gözaltına alınarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen 2 subay serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 04.11.2009 - 10:26
Abone Ol google-news

Adliyede Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan tarafından yaklaşık 2 saat süresince ''şüpheli'' olarak sorgulanan 2 teğmen, serbest bırakıldıktan sonra kendilerini adliyeye getiren sivil plakalı araca binerek buradan ayrıldı.

Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teğmenlerin avukatı Erol Memiş, müvekkillerinin Temmuz ayında İstanbul ve Gölcük'te eş zamanlı olarak düzenlenen operasyona ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığını ve Savcı Pehlivan tarafından ''şüpheli'' sıfatıyla sorgulanmaları için adliyeye davet edildiklerini söyledi.

Memiş, müvekkillerine operasyon kapsamında Gölcük'te arama yapılan evlerde ele geçirilen TNT kalıpları ve uyuşturucu maddeye ilişkin sorular yöneltildiğini ve müvekkillerine ''amirallere suikast'' yönünde herhangi bir sorunun sorulmadığını ifade etti.

Avukat Memiş, görevlerinin hassasiyeti gereği isimlerini veremeyeceğini belirttiği müvekkillerinin Gölcük'teki Donanma Komutanlığı'nda görevli teğmenler olduklarını da sözlerine ekledi.

İzmit'in Gölcük ilçesi ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda, değişik zamanlarda gözaltına alınan kişilerden 7 teğmen, Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan'ın yürüttüğü soruşturma sonucu tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Teğmenlerin, ''amirallere suikast'' ile ''operasyon kapsamında ele geçirilen TNT kalıpları ve uyuşturucu maddeleri bulundurma'' yönündeki iddialar nedeniyle tutuklandıkları bildirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler