Evcin, Genç ile tartıştı

AKP Yalova Milletvekili İlhan Evcin'in Yalova Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç'i makamında ziyaret ettiği, Evcin ile genç arasında kentte okulların açılmasından sonra yaşanan sıkıntılar konusunda tartışma yaşandığı bildirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Genç, "Evet tartıştık. Ancak bu tartışma fiili değil sözlü bir tartışma olmuştur.'' dedi.

Yayınlanma: 13.09.2008 - 11:26
Abone Ol google-news

Yalova Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç'in makamında 11 Eylül Perşembe günü yaşandığı iddia edilen olayla ilgili soruların yanıtlayan AKP Yalova Milletvekili İlhan Evcin, kendisinin daha önce Milli Eğitim Müdürü Genç'i arayarak okulların açılmasından sonra yaşanan sıkıntıları dile getirdiğini ve önlem almasını istediğini belirtti.

Evcin, halen bir çok okulda eğitim yapılamadığını savunarak, ''Milli Eğitim'de para var ama icraat yok. Yalova'da vatandaşların dile getirdiği şikayetleri sayın il müdürüne daha önce ilettim. Taşımalı eğitimin yapıldığı bölgelerde ihalelerin yasalara uygun bir şekilde yapılmasını istedim'' dedi.

Yalova'nın bir çok bölgesinde taşımalı eğitimle ilgili ihalelerin usulsüz bir şekilde yapıldığını, ihaleye katılan bazı kişilerden boş kağıt talep edildiğini iddia eden Evcin, şöyle konuştu:
"İhaleye katılanlardan boş kağıt talep edilmiş. İhale kapalı zarf usulü ile olması gerekirken zarflar açılarak, bu boş kağıtlar diğer ihaleye girenlerin tekliflerine bakılarak doldurulmuş ve ihale bazı kişilere verilmiş. Üstelik Armutlu bölgesinde ihale başvuru tarihi ve zamanı bitmesine rağmen başvuran bazı kişilere de ihaleler adrese teslim bir şekilde verilmiş.''

 

Görüşme ve Tartışma

Evcin, ihale ve okullarda devam eden konularla ilgili olarak görüşmek için Genç'i aramasına rağmen, il müdürünün kendisini aramaması üzerine Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gittiğini ve bu konuları Genç'e bir kez daha sorduğunu belirterek, şunları söyledi:
''İhalelerin neden usulsüz bir şekilde yapıldığını sormam üzerine, gittiğim Milli Eğitim Müdürlüğü'nde hakkımda iftira atıldığını duydum. Evet ihaleye eniştem de girmiştir. Ancak, bu konuda herhangi bir telkin ya da baskım söz konusu olmamıştır. Bu olayları gündeme getirdiğim için hakkımda iftirada bulunması beni çileden çıkardı. Halkın oylarıyla seçilmiş bir milletvekili olarak bir il müdürünü defalarca aramama rağmen telefonlara çıkmaması, benimle görüşmek istememesi kabul edilebilir bir olay değildir. Evet tartıştık. Ancak bu tartışma fiili değil sözlü bir tartışma olmuştur.''

Kapalı zarf usulü ile yapılması gereken ihalenin açık zarf usulüyle yapılması ve ihaleye son başvuru tarihinden sonra başvuran bir kişiye ihalenin verilmesi olayı ile ilgili olarak Yalova Valiliği'nin de soruşturma açtığını öne süren Evcin, kendisinin bu olayla ilgili olarak çeşitli iddia ve iftiralarla karalanmak istendiğini söyledi.

 

Genç'in açıklaması

Yalova Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç ise Evcin ile tartışmanın yaşandığını belirterek, ''Tartışma oldu ancak iddialar doğru değil'' yanıtını verdi.
AKP Yalova Milletvekili Evcin ve Genç'in görüşmesinin tanıklarından AKP İl Başkanı Şinasi Bayrak da ''Tartışma yaşanmıştır ama fiili bir saldırı söz konusu olmamıştır'' dedi.

 

Vali Erbay: ''Soruşturma başlatılmadı rutin bir idari denetim yapıyoruz"

Yalova Valisi Yusuf Erbay ise AKP Milletvekili Evcin ve İl Milli Eğitim Müdürü Genç arasında yaşanan tartışmanın kaynağı olarak gösterilen taşımalı eğitim ihaleleri konusunda birtakım itirazların olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Taşımalı eğitim ihaleleri konusunda bazı itirazlar oldu. Tabii ki yapılan bir ihaleye itirazlar olabilir. Bu çok doğal bir süreçtir. Biz de itirazları incelemek, itiraz edilen noktaları değerlendirmek amacıyla rutin bir denetim yapıyoruz. Soruşturma başlatılmadı, sadece rutin bir idari denetim yapıyoruz. Yapılan itirazları incelemek üzere 3 kişilik bir komisyon oluşturuldu. Denetimler sonrasında ihalelerde yanlış bir durum ortaya çıkarsa o zaman soruşturma başlatılır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler