"Şahin kanunsuzluğun arkasında duruyor"

İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Adalet Bakanlığı'nın, Ergenekon savcıları hakkında soruşturma açılmasına izni vermemesine tepki gösterdi. Cumhuriyet tarihinde hiçbir savcı hakkında bu kadar kısa sürede bu kadar çok şikayet olmadığını ifade eden Gültekin, Mehmet Ali Şahin'in bütün bunlara gözlerini kapatarak kanunlara karşı geldiğini söyledi.

Yayınlanma: 13.09.2008 - 11:27
Abone Ol google-news

İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Adalet Bakanlığı’nın, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar hakkında soruşturma izni vermemesine tepki gösterdi. Gültekin, “Hukuk kanunsuzluk içindeki tertipçilerin insafına bırakılamaz. Kanunsuzluğun hamisi olan bir kişi Adalet Bakanlığı koltuğunda oturamaz. Şahin derhal istifa etmelidir” dedi.

İP Genel Başkan Vekili Gültekin yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı Şahin’in, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında verilen kararla, “sahnelenmekte olan tertibin bir parçası” olduğunu gösterdiğini savundu. Cumhuriyet tarihinde hiçbir savcı hakkında bu kadar kısa sürede bu kadar çok şikayet olmadığını ifade eden Gültekin, “Ama Mehmet Ali Şahin bütün bunlara gözlerini kapadı, kulaklarını tıkadı. Kanunsuzluğun arkasında durmayı tercih etti” dedi. Şahin’in, Ergenekon soruşturmasının başında sonuna kadar Savcı Öz’ün arkasında duracağını açıkladığını hatırlatan Gültekin, şunları kaydetti:

“Aslında bu davanın savcısı, kendisinin de açıkladığı üzere Recep Tayyip Erdoğan’dır. Mehmet Ali Şahin, Zekeriya Öz hakkında soruşturmaya engel olarak aslında Tayyip Erdoğan’ı korumaktadır. Öz’ün işlem ve uygulamaları başta Anayasa ve Ceza Muhakemesi Kanunu olmak üzere tüm hukuk kurallarını hiçe saymaktadır. Bunun tek izahı vardır. O da Öz’ün özel kasıtla davrandığıdır. Yasaların emredici hükümlerini yok sayarak, özel kasıtla açıkça ihlal eden kişi, bir dakika bile savcı olarak görev yapamaz.

Şahin’in Ergenekon tertibini yürüten ekibin içinde olduğunu ve bu nedenle Savcı Öz hakkında soruşturma izni vermediğini ileri süren Gültekin, “Şahin Savcı Öz’ün cürümdaşıdır. Bilmektedir ki Savcı Öz hakkında vereceği soruşturma izni kendi iddianamesi de olacaktır. Hukuk kanunsuzluk içindeki tertipçilerin insafına bırakılamaz. Kanunsuzluğun hamisi olan bir kişi Adalet Bakanlığı koltuğuna oturamaz. Şahin derhal istifa etmelidir. Kaimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Bakan Şahin’in hukuk tanımaz engellemesine izin vermeyerek, soruşturmaya el koymalı, Savcı Öz’ü meslekten çıkarmalıdır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler