10. Antalya Piyano Festivali başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, ''Fazıl Say ve Arkadaşları'' konseriyle başladı.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 07:49
Abone Ol google-news

Genel Sanat Yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı festivalin Antalya Kültür Merkezi'ndeki açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya halkı adına çok gurur duyduğu bir gece yaşandığını belirterek festivali başlatan ve sürdüren tüm belediye başkanlarına teşekkür etti. Antalya'nın turizmin başkenti olduğunu ancak kültür başkenti de olmak istediklerini vurgulayan Akaydın, ''İstanbulla yarışmak zor ama bir yarışa başladık'' dedi.

Fazıl Say da festivalden gurur duyduğunu söyledi. Konserlerde Fazıl Say'a keman ustası Cihat Aşkın, viyolonsel sanatçısı Çağ Erçağ, bandoneonist Tolga Salman, ney ustası Burcu Karadağ, bariton sololarıyla Güvenç Dağüstün ve 10 yaşındaki keman sanatçıları Berfin Aksu ve Sesim Bezdüz eşlik etti. ''Nazım Hikmet'' şiirleriyle Fazıl Say'a eşlik eden Genco Erkal da salondan büyük alkış aldı.

Salonun tamamen dolduğu festivalin açılış gecesinde, yoğun talep nedeniyle sahneye de biletli seyirci alındı. Sanatseverler konserin sonunda sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.
Konseri Tarık Akan, Fikret Otyam, kentin eski belediye başkanları Bekir Kumbul ve Selahattin Tonguç da izledi. Festival, 21 Kasım'da sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler