Başkentte kültür-sanat

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 12-13 Kasım'da, Bilkent Senfoni Orkestrası 13-14 Kasım'da, Ulu Önder Atatürk anısına konser verecek.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 09:05
Abone Ol google-news

Bilkent Senfoni Orkastrası'nın, Klaus Weise'nin şefliğinde vereceği konserde, Rumen Raitchev yönetimindeki Bulgar Ulusal Radyo Korosu da yer alacak. Konserde, Ludwig Van Beethoven'ın 9'uncu senfonisi seslendirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 12 ve 13 Kasım'da Naci Özgüç şefliğinde, Büyük Önder Atatürk anısına konser verecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu'nun orkestraya eşlik edeceği konserde, Ulvi Cemal Erkin'in ''Keman Konçertosu'' ve Turgay Erdener'in ''Afife Balesi'nden Müzikler'' yorumlanacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 15 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 6 eserle sahne alacak.

Başkentte hafta boyunca yapılacak kültür-sanat etkinlikleri şöyle:
 

TİYATRO

BÜYÜK TİYATRO: Angelo Savelli'nin yazıp yönettiği ''Don Giovanni ve Uşağı Pulcinella'' adlı oyun, yarın, 8 Kasım ve 10 Kasım'da izleyiciyle birlikte olacak.

KÜÇÜK TİYATRO: Robin Hawdon'un yazdığı, ve Hakan Çimenser'in yönetmenliğini yaptığı ''Şahane Düğün'' yarın, 7 ve 8 Kasım'da seyirciyle buluşacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu'nun ''Kara Örtü (Puşide-i Siyah) adlı oyunu 10 Kasım'da prömiyer yapacak. Eser, 11 ve 12 Kasım'da da sahnelenecek.

ŞİNASİ SAHNESİ: Modern dünyanın kadın-erkek ilişkilerini masaya yatıran ve özensizlik nedeniyle kısa sürede biten aşkları esprili bir dille işleyen ''Geç Kalanlar'' adlı oyun, hafta boyunca izleyicinin karşısına çıkacak.

AKÜN SAHNESİ: Sam Shepard'ın yazdığı, Pınar Kür'ün Türkçeye çevirdiği, Cem Emüler'in yönettiği ''Aç Sınıfın Laneti'', yarın, 7 ve 8 Kasım'da seyredilebilecek.

''Gizler Çarşısı'' adlı oyun, 10, 11 ve 12 Kasım'da izleyiciyle birlikte olacak.

ALTINDAĞ TİYATROSU: Behiç Ak'ın yazıp Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği ''Tek Kişilik Şehir'' adlı yapıt, yarın, 7 ve 8 Kasım'da sahnelenecek.

William Shakespeare'in ''Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası'' adlı yapıtından çocuklar için uyarlanan ''Bir Yaz Masalı'' adlı çocuk oyunu da 8 Kasım'da izlenebilir.

''Anam Bacım Avradım'' adlı oyun, hafta süresince seyircinin karşısına çıkacak.

STÜDYO SAHNE: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un ''Bir Delinin Hatıra Defteri'', yarın, 8 ve 10 Kasım'da görülebilecek.

İRFAN ŞAHİNBAŞ TİYATROSU: ''Islıkçı'' isimli oyun, 7 Kasım'da sahnelenecek.

ÇAYYOLU CÜNEYT GÖKÇER SAHNESİ: Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun ''Fosforlu Cevriye'', yarın ve 7 Kasım'da görülebilir.  ''Islıkçı'' adlı oyun, hafta boyunca sahnelenecek.

ODA TİYATROSU: Patrick Süskind'in yazdığı, Metin Belgin'in yönettiği ''Kontrbas'' adlı yapıt, yarın ve 7 Kasım'da izlenebilecek.

''Hüzzam'' adlı eser, 10, 11 ve 12 Kasım'da seyircinin karşısına çıkacak.

75. YIL MİTHATPAŞA SAHNESİ: ''Kırmızı Başlıklı Kız'' adlı oyun, 8 Kasım'da, minik izleyicileriyle birlikte olacak.
 

OPERA-BALE

OPERA SAHNESİ: Modern Dans Topluluğu'nun ''Bin Kalp Atışı'' adlı gösterisi, 7 Kasım'da suarede izlenebilir.

Şefliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı, piyanist Duygu İnandık Örnek'in sahne alacağı ''Atatürk'ü Anma Konseri''nde, Gül Seçkin ve Sabri Özmener anlatıcılık yapıyor. Sahne düzeni Sabri Özmener'e ait oyun, 10 Kasım'da ücretsiz izlenebilecek.

''Kerem'' adlı 2 perdelik eser, 11 Kasım Çarşamba günü Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Topkapı Sarayı'nın gizemli yaşantısını Osmanlı usul müziği eşliğinde sunmaya hazırlanan ve uzun yıllar kapalı gişe oynayan Merih Çimenciler'in ''Harem'' balesi, 12 Kasım'da prömiyer yapacak.

OPERET SAHNESİ: ''Öylesine Bir Dinleti'' adlı müzikli oyun, 8 Kasım Pazar günü izleyiciyle birlikte olacak.

LEYLA GENCER SAHNESİ: ''Çocuk Balesi'' 8 Kasım'da sahne alacak.

 

KONSER

CSO KONSER SALONU: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 12 ve 13 Kasım'da Naci Özgüç şefliğinde, Büyük Önder Atatürk anısına'' konser verecek.

BİLKENT KONSER SALONU: Bilkent Senfoni Orkastrası 13-14 Kasımda saat 20.00'de Büyük Önder Atatürk anısına konser verecek.


SİNEMA

Romantik-komedi türündeki ''Aşk Geliyorum Demez'' vizyona giriyor. Yönetmenliğini Murat Şeker'in yaptığı filmin senaryosu yine Murat Şeker ve Selami Genli imzasını taşıyor. Bergüzar Korel ile Tolgahan Sayışman'ın yanı sıra Zeki Alasya, Altan Erkekli ve Altan Gördüm oyuncular arasında.

Başrollerini Aykut Oray, Engin Altan Düzyatan, İlker Ayrık ve Billur Kalkavan'ın paylaştığı, dram-gençlik türündeki ''Mezuniyet'' adlı film, izleyiciyle buluşacak. Doğan Can Anafarta'nın yönetmenliğini yaptığı filmin senaryosu da Anafarta'ya ait.

Haftanın başka bir yerli filmi ''Kıskanmak'' sinema perdesine geliyor. Serhat Tutumluer, Berrak Tüzünataç, Nergis Öztürk'ün başlıca rollerinin paylaştığı film, 1930'lu yılların Zonguldak'ında geçiyor. Film, Demirkubuz'un ilk dönem filmi olma özelliğini de taşıyor.

Bilim kurgu sevenler için Yeni Zelanda yapımı ''Yasak Bölge 9'' filmi de vizyona giriyor. Yönetmenliğini Neill Blomkamp'ın yaptığı filmin senaryosu Blomkamp ve Terri Tatchell'e ait. Oyuncular ise Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt, Sylvaine Strike.

SERGİ

ALTANAY SANAT EVİ: Yasemin Lümalı'nın ''Kibele'nin Seyir Defterinden; Bilinç Altına Yolculuk'' isimli resim sergisi, 10 Kasım'da açılacak. Sergi, 5 Aralık'a kadar gezilebilecek.

ÇENGELHAN RAHMİ M. KOÇ MÜZESİ: ''Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar'' 14 Şubat'a kadar görülebilir.

DOKU SANAT GALERİSİ: Marek Brzozowski-Nadir Baylan'ın resim sergisi, 16 Kasım'a kadar sanatseverlerin izlenimine açık olacak.

G&G SANAT GALERİSİ:
Hasan Pekmezci, Hüseyin Yıldırım, Mehmet Ali Doğan, Tuğrul Velidedeoğlu'nun ''Güz Esintisi'' isimli sergisi 6 Kasım'da açılacak. Sergi, 4 Aralık'a kadar gezilebilecek.

GALERİ SANATYAPIM:
Usta ressam Kayıhan Keskinok'un ''Kuvayı Milliye Destanı II'' adlı sergisi, 20 Kasım'a değin Galeri Sanatyapım'da izlenebilecek.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SANAT MÜZESİ:
Osmanlı hanedanının portrelerini 3 yıllık bir çalışmayla tuvale aktaran ressam Abdurrahman Kaplan'ın sergisi sanatseverlerle buluştu. Sanatçının 36 Osmanlı padişahını tuğralarıyla birlikte işlediği sergide, padişahların 20 metrekarelik dev boyuttaki soy ağacı da yer alıyor.
Sergi, 30 Kasım'a kadar Hacettepe Üniversitesi Sanat Müzesinde sanatseverlerle birlikte olacak.

VAKIFBANK ATAKULE SANAT GALERİSİ: Salon 1'de Nevin Karayağız'ın ''Türkiye Saklı İnci'' isimli sergisi 8 Kasım'a kadar gezilebilir. Salon 2'de Sümeyye Gülaçtı ve Nergis Kabadayı'nın Ebru sergisi ise 8 Kasım'a kadar açık kalacak.

MEDYA SANAT GALERİSİ: Serap Demirağ'ın ''Ve Işık... Ve Ateş... Ve Can...'' adlı yağlı boya resim sergisi, 2 Aralık'a değin görülebilir.

MERKEZ BANKASI SANAT GALERİSİ: Banka koleksiyonundan seçkilerin yer aldığı ''Günümüz Türk Resminde Figüre Bakış'' başlıklı sergi, 9 Aralık'a kadar gezilebilecek.

ZİRAAT BANKASI MİTHATPAŞA SANAT GALERİSİ: Kum Sanat Eğitim Merkezi'nin karma resim sergisi, 20 Kasım'a kadar izlenimde olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler