FIBA yönetimi İstanbul'da toplanacak

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Yönetim Kurulu, 12-15 Aralık 2009 tarihleri arasında İstanbul'da toplanacak.

Yayınlanma: 06.11.2009 - 09:39
Abone Ol google-news

Çırağan Oteli'nde gerçekleştirilecek toplantılarda, gelecek yıl Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili önemli detaylar masaya yatırılacak.

Basketbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2010 Dünya Şampiyonası öncesinde, FIBA Dünya Yönetim Kurulu 12-15 Aralık 2009 tarihleri arasında İstanbul'da bir araya gelecek. Yönetim kurulu toplantısının ana gündem maddelerini wildcard verilecek takımlar, turnuvanın statüsü ve kura çekimi başlıkları oluştururken, toplantılarda ayrıca dünya basketboluyla ilgili çeşitli konular da görüşülecek.
 

Wilcard'lar sahiplerini bulacak

12 Aralık'ta başlayacak toplantılarda ilk etapta 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na wildcard ile katılma hakkı alacak ülkelere karar verilecek.

FIBA'nın gerçekleştirdiği kıta şampiyonaları sonucunda şampiyonaya katılma hakkı elde edememiş ülkelere belirli kriterler göz önüne alınarak verilecek olan, ek kontenjan olarak adlandırılan wildcard'lar FIBA Merkez Yönetim Kurulu'nun kararıyla verilecek.

Davet alacak olan takımların öncelikle FIBA'nın kıta şampiyonalarına katılmış olmaları gerekirken, bir FIBA bölgesinde de en fazla 3 takıma wildcard verilebilecek. Bu öncelikli kriterlerin dışında ise wildcard verilecek olan ülkelerdeki basketbol sevgisi, basketbola olan ilgi ve federasyonun basketbol ile ilgili yaptığı çalışmalar da önemli rol oynuyor.
 

Kura çekimi gerçekleştirilecek

12-13 Aralık'ta gerçekleştirilecek toplantılarda wildcard alacak takımlar belirlendikten sonra wildcard alan takımlar da dahil olmak üzere tüm katılımcı takım temsilcileri de İstanbul'a ulaşacaklar ve 2010 Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi 15 Aralık Salı günü İstanbul Çırağan Otel'de gerçekleştirilecek.
 

Takım temsilcileri kentleri gezecek

15 Aralık Salı günü gerçekleştirilecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası kura çekiminin ardından, gruplar belirlenirken, Türkiye Basketbol Federasyonu, takım temsilcilerine yönelik, maçlarını oynayacakları kentlere bir günlük gezi düzenleyecek.

Yerel Organizasyon Komitesi yetkililerin eşlik edeceği takım temsilcileri, şampiyona öncesinde grup maçlarını oynayacakları şehirleri daha yakından görme fırsatını bulacaklar.

Aynı şekilde kura çekiminin ardından Organizasyon Komitesi yetkilileri, FIBA Teknik Heyeti'nin İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'deki salonlarla yapacağı ziyaretlere de eşlik edecek. Yoğun bir program içinde gerçekleştirilecek olan bu ziyaretlerde, salonlarla ilgili detay konuların da karara bağlanacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler