TSK'den 'ıslak imza' açıklaması

TSK'nin haftalık basını bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya ''İrticayla Mücadele Eylem Planı'' ve altında imzası olduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek'e ifade vermesi için gönderildiği söylenen tebligat damga vurdu.

Yayınlanma: 06.11.2009 - 09:45
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Askeri Savcılık tarafından ''irtica ile mücadele eylem planı'' ve ıslak imzalı olduğu iddia edilen belgeyle ilgili açıklama yaptı.

-Çubukçu, soruşturmanın devam ettiğini, bu kapsamda belgenin aslının İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan üz kez istendiğini, birincisinde belgenin fotokopisinin, diğerlerinde ise herhangi bir cevabın gelmediğini bildirdi.

-Belgenin altında 'ıslak imza'sı olduğu ileri sürülen Albay Dursun Çiçek'e ifade vermesi için tebligat gönderilmediği bildirildi. 

-Geçen günlerde elektronik postayla gönderilen ihbar mektubu ile ilgili sorular üzerine Tuğgeneral Çubuklu, bir muhbir tarafından kaleme alındığı iddia edilen ikinci ihbar mektubunda, TSK tarafından işletilen internet siteleriyle ilgili bir andıcın medyaya gönderildiğini belirterek, ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Başbakanlığın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunmaktadır'' dedi.

Tuğgeneral Çubuklu, bu olayın, internet sitelerinin 2007 yılında çıkan 5651 Sayılı ''İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun'' esaslarına göre yeniden yapılandırılması kapsamındaki ''normal bir işlemin kamuoyuna çok farklı bir şekilde anlatılması'' olduğunu ifade etti. Tuğgeneral Çubuklu, andıcın da yanında olduğunu söyledi.

Elektronik postayı gönderenin kimliğinin belirlenip belirlenmediğinin sorulması üzerine Tuğgeneral Çubuklu, soruşturmanın halen devam ettiğini hatırlatarak, ''Soruşturmanın içeriğine ilişkin bunları açıklamamız bizim kendimizle ters düşmemize neden olur. Soruşturma bittiğinde bunların hepsi açıklanacaktır. Savcılık tarafından açıklanacaktır mutlaka. Bu bilgileri de en azından yanlış bilgilendirme olmasın diye sizlerle paylaşmak durumunda kaldık. Bundan sonraki söyleyeceklerimiz hukuk sistemine de yara aldırır diye değerlendiriyoruz'' yanıtını verdi.

Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, TSK içinde de Domuz Gripi şüphelisi olarak rapor edilen personel olduğunu belirterek, "Ancak şu ana kadar kontrol dışı veye ölümcül bir vakayla karşılaşılmamıştır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler