246 basın mensubu 'basın kartlarına' kavuştu

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü toplantı salonunda dün başlayan basın kartı komisyonu toplantısı sona erdi. Toplantıda, ilk kez basın kartı almak için başvuruda bulunan 250 gazetecinin dosyasını inceleyen komisyon üyeleri, gerekli şartları sağlayan 246 gazetecinin basın kartı almasını kararlaştırdı.

Yayınlanma: 07.11.2009 - 09:50
Abone Ol google-news

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) toplantı salonunda dün başlayan basın kartı komisyonu toplantısı sona erdi.

Toplantıda, ilk kez basın kartı almak için başvuruda bulunan 250 gazetecinin dosyasını inceleyen komisyon üyeleri, gerekli şartları sağlayan 246 gazetecinin basın kartı almasını kararlaştırdı. Sürekli basın kartı talebinde bulunan 65 gazeteciden de 59 unun gerekli şartları sağladığına karar verildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç başkanlığında toplanan basın kartı komisyonu toplam 315 basın mensubunun müracaatlarını değerlendirdi. Ayrıca Basın Kartı Yönetmeliğinde yapılacak değişikliklerin de ele alındığı toplantıda basın kartlarının işlevinin ve fonksiyonunun artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür V. Salih Melek "Basın kartlarının işlevinin artırılması, fonksiyonun genişlemesi ve tanınması için gerekli çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu konuda yakında bir açıklama yapacağız. Basın kartı almanın prosedürünü hepimiz biliyoruz. Genel Müdürlüğümüzde toplam 29.137 adet müracaat dosyası bulunmaktadır. Ancak bunun içinden 11 bin gazeteci basın kartı almaya hak kazanmıştır. 2001 yılında çıkartılan Basın Kartı Yönetmeliğinde de bir dizi yenilikler yapmak için çalışıyoruz. İletişim ve medya sektörünün sürekli gelişmesi bu yeniliği zorunlu kılmıştır" dedi.

Ayrıca, BYEGM Genel Müdür V. Salih Melek, "titiz ve objektif kriterlere dayalı çalışmalarından dolayı Basın Kartları Komisyonu üyelerine teşekkür ederek, basın kartı ve sürekli basın kartı alan gazetecileri tebrik etti".

Sürekli Basın Kartı almaya hak kazanan basın mensupları şu isimlerden oluşuyor:
Abdurrahman Dilipak, Abdulkadir Karataş, Hayrettin Uygar Eremektar, Naki Bakır, Necdet Demircan, Latif Şimşek, Osman Aydoğan, Kenan Aydın, Halis Özdemir, Ömer Ersöz, Seyfullah Türksoy, Alaattin Arda, Mustafa Demirbaş, Hasan Müminoğlu, Erkan Uysal, Ahmet Kadri Kıral, Turgay Bostan, Erhan Bağcı, Najma Gedikoğlu, Metin Tursun, İsmail Gider, Osman Gökmen, Hamdullah Akdoğan, Ercan Demir, Atilla Şahiner, Elif Özkan, Zafer Akçay, Emine Leyla Özgür, Gaye Karace Karadağ, Refik Karaağaçlı, İsmail Karadavut, Filiz Telli, Sait Güleç, Mustafa Uygun, Ali Karateke, Mustafa Özmen, Ahmet Hakan Bahçıvan, Muammer Budanur, Bahar Pehlivan Özkaptan, Nihal Tülin Öztürk Ekici, Çiğdem Toker Taştan, Ali Ekber Yıldırım, Sedat Peker, Mustafa Aşçıoğlu, Süleyman Sami Gürdağ, Soner Sayımlar, Aydın Kanevetçi, Mustafa Kemal Kaya, Sami Gökçe, Metiner Erdem, Fuad Ercan, Cengiz Güven, Ahmet Aydın Akansu, Uğur İşven, Songül Önder, Orhan Üreten, Neriman Deren Saraçoğlu, Namık Koçak ve Satılmış Çulha.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler