Gazetelerde bugün

Cumhuriyet Gazetesi, Türkiye İş Bankası Ersin Özince ile yapılan röportajı manşetine taşıdı. Özince röportajında "Ulusal sermayenin korunmasına" vurgu yaptı. Hürriyet, Radikal, Tercüman, Vatan, Star ve Sabah gazeteleri ise Deniz Feneri Davası ardından başlayan hükümet- medya tartışmasına yer verdi.

Yayınlanma: 14.09.2008 - 08:49
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

"Ulusal sermaye korunmalıdır"

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Özince, "Cumhuriyet'in çok önemli bir ekonomik devrim" olduğunu belirterek "Türkiye'de ekonomi adına planlı ne yapıldıysa Cumhuriyet döneminde yapılmıştır" dedi. Ülkelerin sermayeleriyle ilgili politikalarının ayrı olmak zorunda olduğunu vurgulayan Özince, "Ulusal sermayeyi savunmak kısıt getirir" değerlendirmesinin büyük hata olacağını söyledi.


HÜRRİYET

"Başbakan'a cevabım"

Bir Başbakan'ın, elindeki bütün devlet imkanlarını ile bir medya grubunu yok etmeye çalışmasının demokrasilerde yeri yoktur.


MİLLİYET


"Bu altının tadı başka"

11 yaşında geçirdiği kaza sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan milli okçu Gizem Girişmen, Çin'deki Paralimpik Olimpiyatları'nda altın alıp Türkiye'nin gururu oldu.


RADİKAL


"Bülent Arınç ayarı"

Arınç'ın Deniz Feneri'ne dair yolsuzluk iddialarına masafeli duruşunu Erdoğan da paylaşmaya başladı, ama Erdoğan üslup olarak yine sertti. AKP'nin Beyoğlu ilçe toplantısına katılan Başbakan Erdoğan, 70 dakikalık konuşmanın 45 dakikasını Doğan Grubu'na ayırdı, ama geçen haftaki tehdidinin aksine yeni iddia getirmedi. En önemli gelişmeyse Erdoğan'ın Deniz Feneri'ne dair suçlamaları avukatlık yaparcasına savunma yerine, eski TBMM Başkanı Arınç'ın,"Her suç ya da iddia araştırılmalı" tezine gelmiş olmasıydı.
 

TERCÜMAN

"Hedefi CHP'yi parçalamak mı?"

Yerel seçimlerde DSP'den gireceğine kesin gözüyle bakılan Sarıgül'ün, bundan sonraki en büyük hedefinin ise DSP Genel Başkanı olarak Baykal'ın karşısına çıkmak olduğu konuşuluyor.

AKŞAM

"FBI'dan nasıl soydun ziyareti"

Türk polisinin, dünyanın en tehlikeli sanal vurguncusu 'ChaO" lakaplı Çağatay Evyapan'ı yakalaması olay oldu. 'Hacker'ın yıllarca köşe kapmaca oynattığı gizli servisler, Hollywood'a taş çıkartan soygun sırlarını öğrenmek istiyor.

POSTA

"O şimdi altın kız"

Gizem Girişmen 11 yaşında gerçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Kazadan 3 yıl sonra babasını kaybedip büyük acı yaşadı. Bunlara rağmen hayattan kopmadı, Bilkent Üniversitesi'ni dereceyle bitirdi. Gizem Dün de Çin'deki Paralimpik olimpiyatlarında okçulukta Türkiye'ye altın madalya getirdi.

VATAN

"İşte tarafsız özgür medya"

Aydın Doğan ve medya grubuna dün de ağır bir dille yüklenen Erdoğan, 'yandaş medya'ya övgüler yağdırdı: "Allah'tan Türkiye'de bağımsız gazete ve TV'ler var da, millet gerçekleri oradan öğreniyor"
 

STAR

"Yanına kalmaz"

Başbakan Erdoğan "Yolsuzluğun yalanı bile bize ağır gelir. Yanlış yapan bedelini öder. İftira atanlara mücadelemizi hukuk içinde yaparız" dedi.
 

SABAH

"Medya şapkasına hortum bitti"

Erdoğan, Aydın Doğan'ın hem işadamı hem yayıncı şapkasıyla gönderdiği mektuplara canlı yayında cevap verdi.
 

YENİ ŞAFAK

"Şapkaları karıştırma"

Doğan'ın kendisine yazdığı mektuplara dikkat çeken Başbakan Erdoğan uyardı. Yayıncı ve işadamı şapkalarını karıştırma. Benden imtiyaz bekleme.
 

ZAMAN

Gıda fiyatları rekor kırarken tarım birlikleri borç batağında

KİT kamburundan kurtulmayı başaran Türkiye, Benzer bir sıkıntıyı tarım satış kooperatiflerinde yaşıyor. 7 yıl önce 3 milyar YTL borçları silinip özelleştirilen birlikler yine batağa saplandı. Bu defa rakam faiziyle birlikte 1 milyar YTL olarak hesaplanıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler