Rus yolcu uçağı düştü: 88 ölü

Rusya'nın, Ural Dağları'ndaki Perm kenti yakınlarında, Boeing 737 tipi yolcu uçağı düştü. Bu sabah gerçekleşen kazada, uçakta bulunan 88 kişiden kurtulan olmadığı açıklandı. Hayatını kaybedenler arasında, bir Türk vatandaşı da var. Acil Durumlar Bakanlığı, uçağın iniş için alçalmaya başladığı sırada düştüğünü belirtti.

Yayınlanma: 14.09.2008 - 08:47
Abone Ol google-news

Rus Aeroflot Havayolu şirketine ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, Moskova’dan havalandı. Uçakla bağlantı, 1800 metre irtifadayken kesildi.

İnmek için alçalmakta olan uçağın, Ural Dağları'ndaki Perm kentinde, yerleşim yerlerine birkaç yüz metre uzaklığa düştüğünü duyuran Acil Durumlar Bakanlığı, kazadan kurtulan olmadığını açıkladı.

Uçağın, motor arızası nedeniyle düşmüş olması ihtimalinin güçlü olduğu bildirildi. Rus Müfettiş Vladimir Markin, televizyonda yayımlanan konuşmasında Boeing 737-500 tipi uçağın iki motorundan birinin bozulmasının kazanın nedeni olabileceğini kaydetti.

83 yolcu ile 5 mürettebatın bulunduğu uçağın kara kutusunun bulunduğu ve uzmanların üzerinde çalıştığı bildirildi. Uçakta hayatını kaybeden 88 kişi arasında 8 Azeri, 5 Ukraynalı, birer Türk, İsviçreli, Alman, Letonyalı ve Amerikalı olmak üzere 18 yabancının da bulunduğu belirtildi.

Düşen yolcu uçağında hayatını kaybeden Türk yolcunun Levent Nuri Koçak olduğu açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler