'Partimize sızma teşebbüsleri hüsranla sonuçlandı'

Devlet Bahçeli, "MHP'nin sahibi Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarıdır. Partimizin karar ve yönetim kadrolarına seçme veya seçilme hakkı yalnızca sizindir. Bu hakkın gaspına yönelik küresel senaryoları çelikten iradenizi göstererek reddettiniz" dedi.

Yayınlanma: 08.11.2009 - 14:04
Abone Ol google-news

MHP'nin 9'ncu Olağan Büyük Kurultayı'nda bin 171 delegenin oyuyla yeniden genel başkanlığa seçilen Devlet Bahçeli, delegelere teşekkür etti.

Bahçeli, yeniden genel başkan seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada Kurultay'ın arzu ettikleri şekilde ve MHP'nin 'vakar'ına uygun şekilde gerçekleştiğini, dostluğun, kardeşliğin, kucaklaşmanın en güzel örneklerinin Kurultay salonunda verildiğini söyledi. Bahçeli, delegelere ve partililere "9. Büyük Kurultayımız, Türkiye'nin milli varlığının ağır tehdit altında olduğu, etnik bölücülüğün çok ciddi bir beka sorunu haline geldiği nazik ve kritik bir dönemde yapılmıştır. Bu bakımdan Büyük Kurultayımızın isminin ve ana temasının 'Sonsuza Kadar Var Ol Türkiye' olarak belirlenmesi bir tesadüf değildir ve bu klişe bir slogan ve simge de değildir. Bugünkü ortam ve şartlarda Milliyetçi Hareketin önündeki en önemli tarihi görev, bin yıllık kardeşliğimizin hain saldırılara karşı korunması ve yaşatılmasıdır. Bu kongre ile yüksek iradenin temsilcisi olan sizler, demokratik tercihlerinizi yaptınız. Partimizi iktidara taşıyacak olan yeni bir süreci de başlatmış oldunuz" diye seslendi.
 

'Partimize sızma teşebbüsleri hüsranla sonuçlandı'

Delegelerin ve partililerin büyük bir demokratik olgunluk içinde ve milliyetçi hareketin ahlakına uygun bir şekilde davrandığını ifade eden Bahçeli, MHP üzerinde uzun süredir önünü kesmeye yönelik gizli ve açık çalışmaların devam ettiğini söyledi.  Bahçeli, "Partimizin muhtemel bir başarısızlığını umarak nemalanmak isteyen odaklar, sistematik bir kampanya ile aziz milletimizin aklını karıştırmayı hedeflemişlerdi. Toplantılar, yemekler, törenler, mektuplar, makaleler, haberler, ekranlar ile Milliyetçi Hareket Partisi içine nifak sokmaya çalışmışlardı. Bugün aldığınız kararlar ve gösterdiğiniz duruşla, davamıza yönelik karalama ve karartma kampanyalarına karşı hak ettiği cevabı vermiş oldunuz. Partimize yönelik sızma teşebbüsleri, milliyetçi ve ülkücülerin kararlı duruşları karşısında hüsranla sonuçlanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisinin sahibi Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarıdır. Partimizin karar ve yönetim kadrolarına seçme veya seçilme iradesi ve hakkı yalnızca sizindir. Bu hakkın gaspına yönelik küresel senaryoları ve yerli aktörlerini çelikten iradenizi göstererek reddettiniz. Meşruiyet dışındaki bir girişimin Milliyetçi Hareket Partisinde sonuç almasının asla mümkün olamayacağını ilan ettiniz. Bu kararınızla, MHP'siz Türkiye heveslerini boşa çıkardınız" diye konuştu.

Teşekkür konuşmasında parti programı ve tüzüğünde yapılan değişikliklere de değinen Bahçeli, yapılan değişikliklerin önümüzdeki on yıllar içinde karşılarına çıkacak bütün gelişmelere cevap vereceğini belirtti. Bahçeli, "Bu kapsamda, yakın gelecekte, devlet ve millet hayatı açısından çok ağır sorunları yaşayacağımız ortadadır.Bu sorunların çözümü için milliyetçilik ideolojisinin vizyonu ile bakılan kapsamlı, tahlilci, bilime dayalı ve köklü çözüm yollarına ihtiyacımız vardır. Bu nedenle önümüzdeki dönem için siyaseten yapılması gerekenleri projelendiren arkadaşlarımızın yardımlarına açığız. Tekliflerini ve desteklerini mutlaka bekliyoruz" dedi.

Milliyetçilere çağrı

Bahçeli konuşmasında, "Bu kutlu davayı yeni tanıyan, fikirlerimizde sıcaklık duyan, kendi geleceğine sahip çıkmak isteyen bütün vatandaşlarımı üç hilalde buluşmaya davet ediyorum. Sizleri 'lider ülke Türkiye' doğrultusunda verilecek onurlu mücadelede yol ve kader arkadaşlığına çağırıyorum. Bizlere arkadaşlık yapacak vatanseverleri Milliyetçi Hareketin bayrağı altında toplanmaya bekliyorum. Geliniz, aramıza katılınız ve kardeşlerinizle kucaklaşınız" sözleriyle de çağrıda bulundu. MHP'nin önümüzdeki günlerde yurt çapında 'Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat' mitingleri düzenleyeceğini hatırlatan Bahçeli, partililere her eve ulaşmaları, onların sevgi ve gönüllerini kazanmaları talimatı verdi.

 

MYK üyelerinin yarısı değişti

MYK üyelerinin yarısını değiştiren Genel Başkan Bahçeli, üye sayısını 70'den 75'e çıkardı.
Aralarında Tuğrul Türkeş, Erkan Haberal ve Celal Adan'ın da yer aldığı MYK, şu isimlerden oluşuyor:
''Sabahattin Çakmakoğlu, Faruk Bal, Cihan Paçacı, Metin Çobanoğlu, Mehmet Ekici, Tuğrul Türkeş, Deniz Bölükbaşı, Tunca Toskay, Osman Çakır, Osman Durmuş, Münir Kutluata, Zühal Cafoğlu, Vedat Bilgin, Edip Semih Yalçın, Mevlüt Karakaya, Mustafa Erdem, Zeki Ertugay, Doğan Cansızlar, Atila Kaya, Emin Haluk Ayhan, Recai Yıldırım, Ümit Şafak, Bülent Didinmez, Ali Işıklar, Murat Şefkatli, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Kürşat Atılgan, Ertuğrul Kumcuoğlu, Hamza Hamit Homriş, Reşat Doğru, Cemalettin Uslu, Kamil Erdal Sipahi, İsmet Büyükataman, Metin Ergun, Cumali Durmuş, Mustafa Enöz, Süleyman Turan Çirkin, Mustafa Mit, Mehmet Taytak, Yaşar Yıldırım, Yusuf Günay, Hidayet Vahapoğlu, Nazım Onmuş, Abbas Bozyel, Hayrettin Nuhoğlu, Erkan Haberal, Celal Adan, Ercan Güvenç, Hediye Akdere, Ruhsar Demirel, Pınar Ergenekon, Saime Palancıoğlu, Muzaffer Çakmaklı, Recep Dumanlı, İsmail Hakkı Yücel, Mansur Yavaş, Kemal Çelik, Ahmet Turgut, Hikmet Çay, Mustafa Erarslan, Enver Toçoğlu, Kamil Aydın, Lütfü Türkkan, Hamit Ayanoğlu, Zekeriya Gündoğdu, Kadir Boy, Abdurrahman Başkan, Timurcan Ulusoy, Nusret Okumuş, Sami Uzun, Kadir Şekerci, Fuat Fettahoğlu, Hasan Özarslan, Sadir Durmaz ve Özgür Bayraktar.''

Merkez Disiplin Kurulu'nda ise Mehmet Nacar, Mahmut Ziya Yılmazbilen, Adnan Fatin Özdemir, Feridun Bahşi, Erdem Şenocak, Adnan Serbes, İlhami Yılmaz, Fevzi Zırhlıoğlu ve Halil Öztürk yer aldı.

 

İlgili haber için tıklayınız:

BAHÇELİ YENİDEN BAŞKAN

BAHÇELİ, TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE PKK'LI MUAMELESİ YAPIYOR


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler