Irak, ABD ve İran'la görüşmeye hazır

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ülkesinin İran ve ABD ile yeni tur görüşmelere hazır olduğunu bildirdi. Zebari, İranlıların son dönemde, görüşmeleri istediklerine dair açıklamalar yaptığını, kendilerinin de Amerikalıların fikrini öğreneceğini söyleyerek, koşulların oluşması halinde Irak hükümetinin görüşmelerin yeniden başlamasından memnun olacağını kaydetti.

Yayınlanma: 14.09.2008 - 10:58
Abone Ol google-news

Bir güvenlik toplantısı için İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunanIrak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ülkesinin İran ve ABD ile yeni tur görüşmelere hazır olduğunu bildirdi. Zebari, yeni tur görüşmelerin düzenlenip düzenlenemeyeceğini anlamak için taraflarla temasa geçtiklerini belirtti.

Yaklaşık 30 yıldır diplomatik ilişkisi bulunmayan ABD ve İran'ın temsilcileri, Irak'taki şiddeti sona erdirmenin yollarını aramak için daha önce 3 kez bir araya geldi.

Büyükelçiler düzeyinde Irak'ın da katıldığı üçlü görüşmelerin dördüncü turu, daha önce İran tarafından defalarca ertelendi.

Hoşyar Zebari, bugünkü açıklamasında, ülkesindeki Amerikan güçlerinin erken çekilmesinin ülkeyi yeniden şiddet olaylarına sürükleyebileceğini de vurguladı. Zebari, çok uluslu güçlerin ülkedeki varlığına gerçekten ve uzun dönemli gereklilik olduğunu söyledi.

ABD, Şubat ayına kadar 8 bin askerini Irak'tan çekerek, Irak'ta şimdilik 138 bin asker bırakmayı planlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler