"Kadınlar gizli şiddet görüyor"

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Hafize İpek, Diyarbakır'da gizli şiddete uğrayan kadınların haklarını yeterince bilmediğini söyledi.

Yayınlanma: 09.11.2009 - 13:54
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Hafize İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde yaklaşık 7 yıldır faaliyet yürüten Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi'ne (Epi-Dem) bugüne kadar binin üzerinde kadının başvurduğunu ifade ederek, kadınların merkezde danışmanlık hizmetinden yararlandığını, aynı zamanda kendilerine yönelik düzenlenen seminer, kurs ve çeşitli etkinliklere katıldığını belirtti.

Bugüne kadar yüzlerce kurs ve seminer düzenleyen Epi-Dem'in açtığı yeni kurslar ile de Diyarbakır'da kadınların en çok başvurduğu merkez haline geldiğine dikkati çeken İpek, ''Şiddette maruz kalan kadınlara psikolojik destek veren, meslek edindirme kursları da düzenleyerek önemli bir misyon üstlenen Epi-Dem, yurt dışı fonlarından da zaman zaman yararlanabilen bir kurum. Kadınlara yönelik İngilizce, Kürtçe ve Türkçe dil ile meslek edindirme kursları düzenleyen merkezin hedefi kadının sosyal yaşama katılımını sağlamaktır'' dedi.

 

"Diyarbakır'da kadınlar psikolojik şiddet görüyor"

İpek, Diyarbakır'da kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için Epi-Dem ve kadına yönelik benzeri çalışmalar yürüten kamu ve sivil toplum kurumlarının birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydederek, kadına yönelik fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik şiddetin de önüne geçilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Kadına uygulanan psikolojik şiddetin gizli yapıldığını ve bu yönü ile psikolojik şiddetin gizli şiddet de sayılabileceğine değinen İpek şunları söyledi:

''Kadınların büyük bir kısmı bu tür şiddete maruz kalıyor. Merkezimizde bu nedenle kadına yönelik bilinç yükseltme çalışmalarımız sürüyor. Diyarbakır'da gizli şiddete uğrayan kadınlar haklarını yeterince bilmiyor. Epi-Dem'de ev kadınlarının sahip oldukları hakları öğrenmeleri için konunun uzmanlarının katıldığı hukuk seminerleri düzenleniyor. Merkezde ayrıca dil kurslarının yanı sıra meslek edindirme kursları kapsamında düzenlenen dikiş-nakış kursları da ev kadınlarının büyük ilgisini çekiyor. Hukuk, sağlık ve toplumsal cinsiyet konularında düzenlenen kurslarımızda bilinç artırıcı eğitimler veriliyor. Merkezde şu an itibariyle 140 kadın değişik branşlardaki kurslara katılıyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler