Daum'dan Ata'ya saygı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Büyük Önder Atatürk'ün hayranı olduğunu belirterek, ''Hep birlikte, bugün Türkiye'nin kurucusunu saygıyla anıyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 10.11.2009 - 18:35
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet etti. Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 71. yıldönümü olduğunun hatırlatılması üzerine Daum, kendisini bir Türk gibi hissettiğini ve Atatürk'ün en büyük hayranlarından biri olduğunu söyledi.

''Hepimiz, Atamızın bize gösterdiği yolda ilerliyoruz'' diyen Daum, ''(Atam, izindeyiz) diyorum. Türk halkıyla bu duyguyu yaşıyorum. Atatürk, dünyanın en büyük liderlerinden biridir. Ben de bir Türk sayılırım ve bundan gurur duyuyorum'' diye konuştu.

Atatürk'ün demokrasiye büyük katkısı olduğunu ifade eden Alman teknik adam, ''Kadınlara gösterdiği saygı, çocuklar ve gençler için yaptığı katkılar büyük olmuştur. Atatürk'ü saygıyla anıyoruz. Atatürk bugün aramızdadır, bizimle, bizim içimizdedir'' ifadelerini kullandı.

Ankara'ya her gittiğinde Anıtkabir'i ziyaret ettiğini hatırlatan Daum, ''Bu, benim için bir şarttır. Dünyada Gandhi, Martin Luther King, Mandela, Kennedy gibi büyük liderler var, ama Atatürk bunların üzerindedir. Bu da Türk halkı için gurur vericidir. Ben de bu gururu yaşıyorum'' diyerek duygularını açıkladı.


''Carlos'un kalmasını istiyorum"

Daum, takımdan ayrılacağı yönünde haberler çıkan Roberto Carlos ile ilgili bir soruya ''Carlos, bu konuyla ilgili benimle konuşmadı. Ona ihtiyacımız var ve burada kalmasını istiyorum'' yanıtını verdi.

Medyada çıkan haberlere anlam veremediğini kaydeden Alman teknik adam, ''Daha önce de söylemiştim, Carlos, Fenerbahçe'yi terketmek istiyorsa, ancak şampiyon olduktan sonra olur. Henüz şampiyon olmadığımızdan da bir yere gidemez'' dedi.


Deivid ve Guiza konusu

Güiza ve Deivid'in de takımdan ayrılacakları yönünde spekülasyonlar yapıldığının hatırlatılması üzerine Daum, şunları kaydetti:
''İkisi de önemli ve değerli futbolcular. İkisine de ihtiyacımız var. Güiza lige iyi başladı, sonra bir düşüş yaşadı. Bu normaldir. Hedefimiz, onun yeniden eski performansına kavuşması. Deivid ise ameliyat oldu, o da bizim için önemli. Ben, hiçbir futbolcumun bizden ayrılmasını istemiyorum.''


Ara handikap mı?

Daum, lige verilen ara ve Ankaraspor maçını oynayamamaları nedeniyle Fenerbahçe'nin uzun bir ara geçirdiğinin belirtilmesi ve bunun Beşiktaş maçı öncesi avantaj mı, dezavantaj mı olacağının sorulması üzerine, ''Eğer kazanırsak avantaj, yitirirsek handikap olur. Bunu ancak maçtan sonra konuşabiliriz. Takımım çok çalıştı ve iyi maçlar çıkardı'' dedi.

Derbiye İstanbul'da mı, yoksa başka bir yerde mi hazırlanacakları sorusuna Daum, ''Burada çalışacağız. Tesislerimiz çok mükemmel'' diye yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler