Yaşama okçulukla tutundu

Çin'in başkeni Pekin'de devam eden 2008 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'ye okçulukta tarihindeki ilk altın madalyayı kazandıran bedensel engelli sporcumuz Gizem Girişmen'in dramatik bir trafik kazası sonucu omurilik felci olduğu ve tüm engelleri aşıp Türkiye'in en başarılı sporcuları arasına girdiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 14.09.2008 - 13:22
Abone Ol google-news

Pekin'deki paralimkip oyunların okçuluk finalinde Çinli Fu Hongzhi'yi 91-85 yenen Gizem  Girişmen, ayrıca bayanlarda ülkemiz adına oyunlar tarihinde ilk kez altın madalyayı kazanan isim olarak tarihe geçti. Madalya töreni sonrası yaşama olan bağlılığının herkeseörnek olması gerektiğini belirten Gizem, "Kazandığım altın madalyayı şimdi beni bir yerlerden izlediğini düşündüğüm babam Necdet Girişmen'e hediye ediyorum" dedi. Gizem, "11 yaşındayken tatil dönüşü, ailece trafik kazası geçirdik. Ben T5 seviyesinde omurilik felçlisiyim. Babam da 1,5 yıl sonra hastalandı ve 3 yıl sonra öldü. Şimdi hayatta olsaydı inanıyorum ki benimle gurur duyacaktı" diye konuştu.

Pekin Olimpiyatları için yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiğini anlatan milli okçu, kış aylarında çalışma alanı bulmakta zorlandığını belirterek, "İdmanları bazen apartmanın otopark garajında yapmak zorunda kaldım. Annem ve ağabeyim bana hep destek oldular. Onlara çok şey borçluyum. En büyük şansım bilinçli bir ailem olması" ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler