Türkiye yağışla uyandı

Sabah saatlerinde işlerine gitmek için dışarı çıkan yurttaşlar yağışla karşılaştı. Tüm gün etkisini gösterecek olan yağışlara karşı yetkililer uyarılarda bulundu. Hava sıcaklığı batı bölgelerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yayınlanma: 11.11.2009 - 07:34
Abone Ol google-news

Türkiye'nin batı kesimlerinde yağmur bekleniyor. Yağışlar Ege de etkili olacak. Bununla birlikte bu kesimlerde sıcaklıklar da 3 ila 5 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin batı kesimlerinde görülecek olan yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla), Göller yöresi (İsparta, Burdur), Balıkesir, Bursa, Yalova, Denizli, Uşak ile Antalya'nın kuzey ve batı ilçelerinde (Kaş, Kale, Finike, Kumluca, Kemer, Elmalı ve Korkuteli) kuvvetli olması bekleniyor.

Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı (Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl) ile Erzurum, Diyarbakır, Batman ve Gaziantep çevrelerinde sabah saatlerinde sis hadisesi görülecek.

Hava sıcaklığı batı bölgelerinde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genel olarak güney ve güneybatı, güneydoğu bölgelerimizde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile Marmara'da kuvvetli olarak esecek.

Uyarılar

Yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla), Göller yöresi (İsparta, Burdur), Balıkesir, Bursa, Yalova, Denizli, Uşak ile Antalya'nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım vs.) ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı (Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl) ile Erzurum, Diyarbakır, Batman ve Gaziantep çevrelerinde sabah saatlerinde sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve yurttaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.


İzmir

İzmir'de dün gece etkili olan sağanak yağış nedeniyle Yenişehir alt geçidinde su baskını meydana geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, dün gece etkili olan sağanak yağışın sabah saatlerinde kentin çeşitli noktalarında küçük su baskınlarına neden olduğunu kaydetti.
Yetkililer, Yenişehir alt geçidi dahil olmak üzere tüm sorunlu bölgelerde itfaiye ekiplerinin çalıştığını ve su tahliyesini gerçekleştirdiğini, şu anda kentte su baskını nedeniyle sorun yaşayan bölge bulunmadığını bildirdi.


Muğla

Muğla ve Milas'ta şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.
Muğla'da şiddetli yağış nedeniyle Recai Güreli, Emirbeyazıt, Rıfat Ayaydın ve Akyol caddelerinde bulunan bazı apartmanların bodrum katları ile kalorifer dairelerini su bastı. Vatandaşlar ve itfaiye ekipleri bodrum katlara ve kalorifer dairelerine dolan suların tahliyesi için çalışma başlattı.

Muğla Belediyesi İtfaiye Müdürü Raşit Çöl, yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin su baskını yaşanan noktalarda vatandaşlara yardımcı olduklarını belirterek, ''Ekiplerimiz farklı noktalarda su baskını ihbarları aldı. Bu bölgelerde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yurttaşlar şiddetli yağışa tedbirsiz yakalandı'' dedi.

Muğla Meteoroloji Müdürülüğü yetkilileri, yağışların bölgede iki gün daha devam etmesinin beklendiğini kaydettiler. Muğla'da bu sabah metrekareye 1 saatte 27 kilogram yağış düştüğünü belirten yetkililer, yarın ve Cuma günü için yurttaşları uyardılar. Bu arada, şiddetli yağış nedeniyle bazı ekili alanların sular altında kaldığı ve trafikte aksama yaşandığı bildirildi.

Milas

Milas'ta şiddetli yağış nedeniyle Milas İmam Hatip Lisesi bahçesi ile Milas Kaymakamlığı lojmanı bahçesi sular altına kaldı. Milas Belediyesi Zabıta ekipleri ile okul hizmetlilerince okulun bahçesindeki sular tahliye edilirken, öğrenciler okula yaklaşık 3 saat geç girdi.
Milas Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, okula gelerek yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milas Kaymakamlığı lojmanının bahçesindeki sular ise Milas Belediyesi itfaiye ekiplerince boşaltıldı.

Bu arada şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını da su bastı. Milas Belediyesi itfaiye ve zabıta ekipleri, ev ve iş yerlerinin bodrum katlarında biriken suları boşaltmak için çalışmaları sürdürüyor. Milas Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçede sabah 2 saatte metrekareye 57 kilogram yağış düştüğünü bildirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler