Antalyalılar için sanat ajandası

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Sanat Yönetmenliğini dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say'ın üstlendiği 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali sürüyor.

Yayınlanma: 12.11.2009 - 07:58
Abone Ol google-news

Festival kapsamında Avrupa, ABD ve Kanada'da aranan bir piyanist olan Pavel Kapsar, ünlü Avusturyalı besteci Haydn'ın 200. ölüm yılı anısına, 13 Kasım'da onun bestelerinden oluşan bir programla Antalyalılarla buluşacak.

Festivalin daimi orkestrası olan Moskova Virtüözleri ise bu yıl festivale Moskova Virtüözleri Beşlisi olarak konuk olacak. 15 Kasım'da düzenlenecek konserde Moskova Virtüözleri Beşlisi'ne Vladimir Spivakov ve Olga Kern eşlik edecek.

Aziza Mustafa Zadeh

Yaşamını adadığı caz müziği ile Uzakdoğu halk müziklerinin Klasik Batı müziği tarzında çalınmasının bir karışımı olan Aziza Mustafa Zadeh, 17 Kasım'da sanatseverlerle buluşacak. Sadece piyano çalışıyla değil, billur gibi bir sesle söylediği Azeri şarkılarla da dinleyicilerin gönlünde taht kuran ünlü sanatçıya basgitarda Ralf Cetto ve davullarda Simon Zimbardo eşlik edecek.

4 piyano 1 şef

Dünyaca ünlü piyanistler Alexander Gindin, David Lively, Cyprien Katsaris ve Janis Vakarelis'in aynı anda 4 piyano ile sahne alacağı ve şef Artem Markin'in yöneteceği ''4 Piyona 1 Şef'' konseri, 19 Kasım'da yapılacak.

Türkiye'de ilk defa Antalya'da gerçekleşecek konserde 4 piyanist ve 4 piyano aynı anda sahneyi paylaşarak Piyano Orkestrası'nı oluşturacak. Konserler Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Tosca Operası

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) sanatçıları, 14 Kasım'da Puccini'nin psikolojik dramı Tosca operasını sanatseverlerle buluşturacak.

Tutkulu bir aşkın başrolü oynadığı Tosca operasında dramatik gerilim bir an olsun etkisini kaybetmeden sürükleyici şekilde devam eder. Elindeki gücü kötü amaçlar için kullanan baron Scarpia, değişim meydana getirmek için asi bir dürtüye sahip ressam Cavarodossi ve sınırsız aşkın dışa vurumu şarkıcı Tosca etrafında dönen olaylar sonucunda her biri ağır bedel öder.

Puccini'nin üstün ilham ve kompozisyon kabiliyetini gösterdiği Tosca operasını, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde orkestra şefi Alexandru Samoila yönetiyor. Eserin rejisi Kenan Korbek'e, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer'e ait. Koro şefliğini Krastin Nastev'in yaptığı eserin ışık tasarımını ise Mustafa Eski gerçekleştiriyor.
Eserde ''Tosca'' karakterini Burcu Kuru, Feryal Türkoğlu, Cavarodossi'yi Oben Bostancı, Aykut Çınar, Koray Damcıoğlu, Scarpia'yı Tamer Peker, Angelotti'yi Engin Suna, Sagretano'yu Şafak Güç, Spoletta'yı Cüneyt İrfan Erdoğan, Atay Ergezen, Sciarrone'yi Toygarhan Atuner canlandırıyor.

Oz büyücüsü

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 16 Kasım'da Oz Büyücüsü adlı çocuk oyunuyla küçük izleyicilerin karşısına çıkacak.

Oz Büyücüsü'nün müzikal uyarlamasını Aziz Kortel, rejisörlüğünü Nazlı İktu yaptı. Aslı Varlıer dekoru, Serdar Başbuğ kostümü tasarladı. Esra Taner koreografiyi, Mustafa Eski ışık tasarımını gerçekleştirdi. Yaşadığı yerde çıkan hortum sonucu kendisini Oz'da bulan Doroty'nin eve dönüş hikayesini anlatan Oz Büyücüsü'nün başrollerinde Heyecan G. Ceylan, Sema Çavuşoğlu, Arzu Aydoğdumuş ile Medine Tuganova, Ferdi Uslu, Mahir Seyrek ve Özhan Gümüş var.

Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezinde sahnelenecek.

''Vatan kurtaran Şaban"

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), yarın ve 19 Kasım'da Haldun Taner klasiği ''Vatan Kurtaran Şaban'' isimli müzikli kabare oyunu sahneleyecek.

Tapu Kadastro Müdürlüğünden, Kültür Sanat Müsteşarlığına atanan Şaban'ın bu alanda yaptığı komik ve çarpık uygulamaların hicivli bir dille anlatıldığı müzikli kabarede oldukça kalabalık bir kadro görev yapıyor. Yönetmenliğini Murat Demirbaş'ın yaptığı oyunda, Müfit Kayacan, Murat Ercanlı, Erdal Gürcan, Mete Orhanlı, Mehmet Özgür, İlhan Örenel, Seyfi Satmaz, Buçin Karakurt, Gizem Karasu, Cenap Aydınoğlu, Talat Türkeli, Sacide Taşaner, Ezgi Albayrak ve Bengü Bektaş rol alıyor.

ABT oyuncuları, İtalyan yazar Dario Fo tarafından kaleme alınan ''Ödenmeyecek Ödemiyoruz'' oyununu 14 Kasım'da ABT sahnesinde sahneleyecek. Dario Fo'nun 1974 yılında kaleme aldığı ''Ödenmeyecek Ödemiyoruz'' oyununda, İtalyan varoşlarında yaşanan işçi sınıfı mücadelesi, iki işçi ailesinin gözünden anlatılarak, kuvvetli bir sistem sorgulaması seyirciye komedi tarzında sunuluyor. Yönetmenliğini Murat Demirbaş'ın yaptığı oyunda, Murat Ercanlı, İlhan Örenel, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Talat Türkeli, Bülent Patoğlu ve Cenap Aydınoğlu rol alıyor.

Antalya Devlet Tiyatrosu

ADT oyuncuları 18 ve 19 Kasım'da ''Benim Doktor Oğlum'' adlı oyunu sahneleyecek. Eli Saghi'nin yazdığı, Ali Meriç'in yönettiği oyunun dekorları ve kostüm tasarımı Buket Akkaya'ya ait. Erdoğan Aydemir, Senem Şahin, Orkun Yılmaz, Gözen Müftüoğlu, Pınar Boyar, Kader Gözpınar ve Şenol Kaderoğlu'nun rol aldığı eserde, fedakarlıklarla yetiştirdikleri ve okuttukları oğullarının tıp eğitimini tamamladıktan sonra dönüşünü bekleyen Asriel ve Vera'nın, oğulları ve sevgilisiyle yaşadığı komik olaylar anlatılıyor.
Topluluk, 17 Kasım'da ''Cıbıl Kurt'' adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Ayhan Akalın'ın yazdığı, Selim Bayraktar'ın yönettiği oyunda başlıca rolleri Çağdaş Çobanoğlu, Özgür Yıldırım, Nihal Çağdaş, Oya Yılmaz, Ahmet Çakır, Gözde Demirbilek, Gökhan Güvenatan ve Gözde Gökçe paylaşıyorlar. Oyunda insanların düşüncesizce kirlettiği doğanın çağrısını duyan Keloğlan'ın hikayesi anlatılıyor.

Antalya Devlet Tiyatrosu'nda 13, 14 ve 15 Kasım'da Behiç Ak'ın yazıp Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği ''Tek Kişilik Şehir'' adlı yapıt sahnelenecek. Oyunlar, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler