Kadıköy'de olaylı miting

Kadıköy'de 12 Eylül askeri müdahalesini protesto amacıyla düzenlenen mitingte bazı gruplarla polis arasında taşlı sopalı gerginlik yaşandı. Mitingi düzenleyenler adına okunan ortak bildiride ve yapılan konuşmalarda darbecilerin yargılanması istendi.

Yayınlanma: 14.09.2008 - 14:14
Abone Ol google-news

12 Eylül askeri müdahalesini protesto amacıyla çeşitli sendika, örgüt ve bazı siyasi parti temsilcilerinden oluşan gruptaki yasa dışı örgütlere mensup kişilerle, Tepe Natilius Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Temsili asker şapkası, bir çift asker botu ve 12 Eylül döneminde ölenlerin fotoğraflarını taşıyan grup, buradan mitingin yapılacağı alana yürüdü.

Çeşitli sloganlar atarak İskele Meydanı'na gelen grup, kontrol noktalarından içeri alındı. Son grubun alınması sırasında, deniz tarafındaki kontrol noktasındaki polis ile bazı yasa dışı örgüt mensubu göstericiler arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında göstericiler, polise taş ve sopa fırlattı. Atılan taşların isabet ettiği biri kadın 2 polis memuru yaralandı. Yaralanan polisler çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Altıyol tarafındaki güvenlik noktasındaki polisler ile miting alanında bulunan bazı göstericiler arasında da çıkan tartışmada zaman zaman yumruklaşmalar yaşandı. Üst düzey emniyet yetkilileri ile miting tertip komitesindekilerin araya girmesi sonucu göstericiler bir süre sonra sakinleştirildi. Mitingi düzenleyenler adına okunan ortak bildiride ve yapılan konuşmalarda darbecilerin yargılanması istendi.

Bazı sanatçı ve grupların müzik dinletisinin ardından miting sona erdi.
Kadıköy İskele Meydanı'na çıkan cadde ve sokaklar, dağılımın ardından yeniden trafiğe açıldı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler