İstanbul için etkinlik takvimi

İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve solistleri, 15 Kasım'da Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda verecekleri konserde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirecek.

Yayınlanma: 12.11.2009 - 09:12
Abone Ol google-news

Koro ve solistler, ''Atatürk'ün Klasikleri-Cumhuriyet Bestekarları'' başlıklı konserde, hem Atatürk'ün sevdiği klasikleri, hem de Cumhuriyet'in çağdaşı olan sevdiği bestekarların eserlerini seslendirecek.

CRR Konser Salonu 15 Kasım akşamı da ''Dost Mızraplar'' konserinde, kanun sanatçısı Göksel Baktagir ve ut sanatçısı Yurdal Tokcan'a, Türk ve Yunan sanatçılar eşlik edecek.
Genel sanat yönetmenliğini Yalçın Çetinkaya'nın yaptığı CRR Türk Müziği Topluluğu, 17 Kasım'da sahne alacak.

Keman ve viyolaya olan hakimiyetiyle uluslararası kariyer yapan ve Türk bestecilerin eserlerini başarıyla yorumlayan virtüoz Mirjam Tschopp, 19 Kasım'da CRR Konser Salonunda sahne alacak.

''Akbank Sanat Piyano Günleri'' kapsamında Bach'ın ''Goldberg Çeşitlemeleri'' ile Almanya'nın klasik müzik listelerinde bir numaraya yükselen ve albümleriyle dünyanın sayılı kayıt ödüllerinden ''Echo Klassik''i 4 kez kazanan piyanist Martin Stadtfeld, Akbank Sanat'ta 18 ve 19 Kasım'da konser verecek.

Müzikseverler, ''İş Sanat Konserleri'' çerçevesinde, kurulduğu 1992 yılından bu yana 5 kıtada, 45 ülkede, 1200 konsere imza atan ''Moskova Solistleri'' grubunu 17 Kasım'da izleyebilecek.


3 caz CAZ tutkunu biraraya geldi

''İstanbul Resitalleri'' kapsamında gitar sanatçısı Paul Galbraith, 18 Kasım'da Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Salonu'nda sahne alacak.

İstanbul'da yaşayan Fransız piyanist Jef Giansily, ABD'li kontrbasçı Matthew Hall ve Türk perküsyon sanatçısı Emre Kartarı 14 Kasım'da Notre Dame de Sion Lisesi Konser Salonu'nda bir araya gelecek.

Candaş Orkestrası ile ''Aryalardan Napolitenlere, Müzikallerden Latinlere Seyrüsefer'' adlı konser, Caddebostan Kültür Merkezinde (CKM) 15 Kasım'da gerçekleştirilecek.
Türkiye'nin önemli kadın caz piyanistlerinden Ayşe Tütüncü, kendi adını taşıyan dörtlüsü ile 17 Kasım'da CKM'de konser verecek.

Türk halk müziği sanatçıları Neşet Ertaş ve Nuray Hafiftaş, 14 Kasım'da Bostancı Gösteri Merkezinde konser verecek.

İstanbul Cervantes Enstitüsü Pera Festivali işbirliğiyle İspanya'nın flamenkodan yetişen en önemli caz piyanistlerinden Chano Dominguez'i ağırlayacak. Konser, 14 Kasım'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsündeki Fazıl Say Salonu'nda gerçekleşecek.

''Ağlayan Türkiye" sergisi 15 Kasım'da sona erecek

Atatürk fotoğraflarından oluşan arşivini Anadolu Ajansı'nın (AA) kullanımına açan yazar Hanri Benazus'un, Büyük Önder Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 10 Kasım 1938'den, naaşının Anıtkabir'e taşındığı 10 Kasım 1953'e kadar geçen süre içindeki 300 fotoğrafının yer aldığı ''Ağlayan Türkiye'' adlı fotoğraf sergisi, 15 Kasım'a kadar Dolmabahçe Sarayı'ndaki Milli Saraylar Daire Başkanlığı binasının alt katında görülebilecek.

''Nam-ı diğer aşk" 19 Kasım'da SSM'de

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Sabancı Holding'in katkılarıyla gerçekleştirilecek ''Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul; Nam-ı Diğer Aşk'' başlıklı sergi, 19 Kasımda Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesinde (SSM) sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 28 Ocak 2010 tarihine kadar görülebilecek.

Ömer Uluç sergisi

Türk resim sanatının önemli temsilcilerinden Ömer Uluç'un ''Parçalanmanın Kimyası'' adını taşıyan sergisi, yarın Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi ve Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu'nda açılacak. Sergi, 13 Aralık'a kadar açık kalacak.

Hüsamettin Koçan'ın ''Yüz Göz Resimleri'' isimli sergisi, 17 Kasım'da Galeri Işık Teşvikiye'de sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 15 Aralık'ta sona erecek.


"Bugünün ustaları" sergisi yarın açılacak

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Geleneksel Sanatlar Yönetmenliği kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ''Geleneksel Türk Kitap Sanatları-Bugünün Ustaları'' sergisi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yarın açılacak.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu'nda açılan ''Atatürk Portreleri Sergisi'', 15 Kasım'a kadar görülebilecek.

 

TİYATRO

Nesrin Kazankaya'nın yazıp yönettiği ''Quintet-Bir Dönüşün Beşlemesi'' adlı oyun, yarın Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi'nde prömiyer yapacak.

Emre Kınay'ın yazıp yönettiği ''Aşk Her Her Yerde'' adlı oyun, 17-18 Kasım tarihlerinde Duru Tiyatro'da izlenebilecek.

Maral Ceranoğlu'nun yönettiği ''Çirkin İnsan Yavrusu'' adlı eser, 17 Kasım Salı Günü Kumbaracı50 Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak.

Tuncer Cücenoğlu
'nun Atatürk'ün yaşanmış hikayelerinden derlediği, Müjdat Gezen'in yönettiği ''Mustafam Kemalim'' adlı eser, 13-18 Kasım tarihleri arasında Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Füsun Önal tiyatro sahnelerine döndü

Hakan Altıner'in yazdığı ''Figaro'nun Düğünü'' adlı komedi, 13-19 Kasım tarihlerinde TİM Fettah Aytaç Salonu'nda sahnelenecek.

Tiyatroseverler ayrıca, hafta boyunca 3 yeni oyunu izleyebilecek.
Tiyatro Z, bu sezonu Cem Kenar'ın yazıp yönettiği ''Hesap Lütfen'' adlı oyunla yarın akşam açacak.

Uğur Uludağ'ın yönetip yazdığı ''Kaygan Zemin'' adlı eser, yarın Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak.

Howard Zinn'in yazdığı, Genco Erkal'ın yönetip oynadığı ''Marx`ın Dönüşü'' adlı tek kişilik oyun, Enka İbrahim Betil Oditoryumu'nde sahnelenecek.

Devlet Tiyatroları

Devlet Tiyatrolarında ise bu hafta 2 yeni oyun sahnelenecek. Civan Canova'nın yazdığı ''Ful Yaprakları'', bugünden itibaren 18 Kasım Çarşamba Gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesi'nde oynanacak.

Beliz Güçbilmez'in yazdığı ''Kül Bellek'' adlı oyun, 17-18 Kasım tarihlerinde Üsküdar Stüdyo Sahne'nde izlenebilecek.


Şehir tiyatrolarında yeni bir oyun

Caner Bilginer'in yönettiği ''Karagöz Geri Döndü'' adlı eser, 14-15 Kasım tarihlerinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

 

Çocuk tiyatrosu

Tiyatrolarda bu hafta Şevket Avşar'ın yönettiği, Tanıl Yaşar'ın uyarladığı ''Kibritçi Kız'' adlı çocuk oyunu, bugünden itibaren 15 Kasım'a kadar Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek.

Yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu'nun üstlendiği ''Peter Pan'' adlı eser, 15 Kasım Pazar Günü İş Sanat Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler