AKUT deprem tırı Ankara'da

''Geleceğimizi birlikte kurtaralım-iletişim hayattır'' projesi kapsamında Türkiye'yi dolaşan akut ekibi, yurttaşlara depremle ilgili bilgi verecek. Ekip, iki gün boyunca, ücretsiz ''Deprem Eğitimi El Kitabı'' dağıtacak. TIR içinde 21 sanatçının yer aldığı eğitici filmler gösterilecek, fotoğraf sergisi açılacak ve ''Mustafa'yı Kim Kurtaracak?'' adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

Yayınlanma: 14.09.2008 - 15:12
Abone Ol google-news

AKUT Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Türkiye Vodafone Vakfı'nca hazırlanan proje kapsamında deprem bilincini yaygınlaştırmak amacıyla Türkiye'yi dolaşan deprem eğitim aracı Ankara'ya geldi.

''Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım-İletişim Hayattır'' isimli proje çerçevesinde Başkente gelen 16 kişilik AKUT ekibi, 5M Migros önünde stant kurdu. Ekip, iki gün boyunca, ücretsiz ''Deprem Eğitimi El Kitabı'' dağıtacak. TIR içinde 21 sanatçının yer aldığı eğitici filmler gösterilecek, fotoğraf sergisi açılacak ve ''Mustafa'yı Kim Kurtaracak?'' adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

AKUT Halkla İlişkiler Direktörü Melih Çardak, Türkiye'nin yüzde 95'inin deprem riskinde olduğunu anımsatarak, ''Nüfusun çoğunluğunun deprem bölgesinde bulunması, çarpık yapılaşma, toplumun bu konuda yeterli bilince ve bilgiye sahip olmaması, depremlerde can ve mal kaybının boyutunu artırmaktadır'' dedi.

Deprem hakkında toplumsal bilinci artırmak ve olası depremden en az zararla kurtulmak için kişilerin deprem eğitimi almasının önemli olduğunu vurgulayan Çardak, şunları kaydetti: ''Yurt genelinde 4,5 ay sürecek bu etkinlikte, 16 kişilik ekibimizle 81 kente AKUT'un 13 yıllık bilgi birikimini taşımaya çalışıyoruz. Afet ve deprem konularında büyük eksikleri ve zayıf noktaları olan toplumumuzun, afete dayanıklı bir topluma dönüştürülmesine küçük de olsa katkıda bulunabilirsek, AKUT ailesi olarak, en az kurtardığımız canlar kadar mutlu olacağız''

Ankara'nın ziyaret ettikleri 60'ıncı il olduğunu belirten Çardak, buradan Konya'ya hareket edeceklerini bildirdi. Çardak, Ankara'da 2 günde 10 binden fazla ''Deprem Eğitimi El Kitabı'' dağıtmayı planladıklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler