Davutoğlu İspanya'yı ziyaret edecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1 Ocak'ta AB Dönem Başkanlığı'nı devralacak olan İspanya'ya yarından itibaren üç günlük bir ziyarette bulunacak.

Yayınlanma: 13.11.2009 - 11:58
Abone Ol google-news

TBMM'deki "Kürt Açılımı" görüşmelerinin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1 Ocak'ta AB Dönem Başkanlığı'nı üstelenecek olan İspanya'ya üç günlük bir ziyarette bulunacak. l4-16 Kasım günlerindeki ziyaret sırasında Türkiye'nin Barselona Başkonsolosluğu'nun resmi açılışı da gerçekleşecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ahmet Davutoğlu, İspanyol mevkidası Miguel Angel Moratinos'un daveti üzerine İspanya'ya resmi bir ziyarette bulunacağı bildirilirken iki ülke Dışişleri Bakanlarının çalışma programları gereği, resmi temasların Pazar günü Endelüs'teki Kurduba kentinde yapılacağı da belirtildi.

İlk başta görüşmelerin, Cuma günü Madrit'te yapılması bekleniyordu. İkili ilişkilerin yanı sıra, İspanya'nın Dönem Başkanlığı sırasında AB üyelik müzakereleri sürecine yapabileceği katkıların da ele alınacak. Bu arada, AB'nin eski Ortadoğu Temsilcisi olan Moratinos'un yakında ingilendiği Ortadoğu üzerinde de durulacağı belirtilen görüşmelerde Davutoğlu'nun, Türk hükümetinin, "Kürt Açılımı"na ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.

Bu arada, Davutoğlu'nun Barselona'da faaliyete geçen Türk Başkonsolosluğu'nun resmi açılışını gerçekleştireceği ziyaret sırasında Pazartesi günü Madrid'de Nueva Economia Forum tarafından düzenlenecek kahvaltıya katılacak.

Medya, kanaat önderleri, işadamları ve kordiplomatik üyelerinin bulunacağı kahvaltıda Davutoğlu, "Türkiye ve İspanya, Akdeniz'in iki Yakası; Küresel Barış ve Güvenliğe Ortak Katkılar" konulu bir konuşma yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler