7. Queens Uluslararası Film Festivali

New York'ta 7. Queens Uluslararası Film Festivali, yönetmen Tolga Örnek'in "Devrim Arabaları" filminin gösterimiyle başladı.

Yayınlanma: 13.11.2009 - 13:34
Abone Ol google-news

New York'un Queens semtinde bu yıl 12-15 Kasım'da düzenlenen ve bağımsız filmleri destekleyen festivalin, "Frank Sinatra School of the Arts" sanat okulunda yapılan açılış gecesine, festivalde bu pazar günü ödül verilecek oyuncu Meltem Cumbul, ABD'de yaşayan film yapımcısı Işıl Bağdadi ile festivalde filmleri yarışacak olan yönetmenler Hakkı Subentekin ve Müge Bayraktar da katıldı.

Merkezi New York'ta bulunan "Amerikan Türk Cemiyeti" ve "Moon and Stars Project" kuruluşlarının desteklediği festivalin açılış gecesinde gösterilen "Devrim Arabaları", izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Oyuncu Meltem Cumbul, filmin gösteriminin ardından düzenlenen gala gecesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalde kendisine "Sinemada Kadın" ödülünün verilecek olmasından dolayı çok mutlu olduğunu, "Gönül Yarası" filmiyle 3 yıl önce de "en iyi film" dalında yine bu festivalde kendilerine ödül verildiğini anlattı.

Meltem Cumbul şöyle konuştu:
"Bu ödülün bana verilmesi çok onurlandırdı beni. Pazar günü ödülümü alacağım. Bu ödülü almayı beklemiyordum. Ödülleri hiçbir zaman beklemem zaten, onun için bana hep sürpriz olur. Taçlandırmadır ödül, yani yaptığın işin sonucunda ödülü hiç beklemezsin, bu benim için böyle, o yüzden de geldiğinde de şaşırırsın. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum."

"Devrim Arabaları"nı beğenerek izlediğini ve yönetmen Tolga Örnek'in işlerini takip ettiğini anlatan Cumbul, "Çok güzel bir film. Yurtdışındaki festivallerde Türk filmlerinin gösterilmesi önemli, çünkü uluslararası bazda seyirciye ulaştığı zaman çok daha büyük bir hedef kitleye ulaşmış oluyorsun. Tabii ki çok önemli Türkiye'de izlenir olması bir filmin. Ama izlenip izlenmemesi, o filmin başarılı ya da başarısız olduğunu göstermiyor hiçbir zaman. Yurtdışında, festivallerde alınan ödüller aynı zamanda filmin değerini ortaya koyar" diye konuştu.

Cumbul, rol alacağı bir filmde öncelikle senaryoyu, sonra yönetmeni, ardından da ekip ve yapımcıyı beğenmesi gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler