Greenpeace'den protesto

Greenpeace üyesi bir grup, Abarjazz Avandgard müzik grubuyla gerçekleştirdiği anti nükleer performans ile Hükümetin nükleer santral programını protesto etti.

Yayınlanma: 13.11.2009 - 12:58
Abone Ol google-news

İstiklal Caddesi'ndeki Tünel'de, müzik grubu üyeleri, yüzlerine gaz maskesi takıp üzerine radyasyon işareti bulunan varillerle müzik yaptı.

Burada açıklama yapan Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Korol Diker, ihale zarflarının açıldığı ilk günden itibaren nükleer santral ihalesinin hukuka aykırı süreçlerle yürütüldüğünü öne sürdü.

Danıştayın nükleer santral ihalesi yönetmeliğinin iptali için açılan davada verdiği kararda bu sürece son noktayı koyduğunu ifade eden Diker, bunun da yeterli olmadığını ifade ederek, ''Hükümet 'nükleer enerji masalı'nı anlatmaktan tamamen vazgeçene kadar mücadeleye devam edeceğiz'' dedi.

Hükümetin Türkiye'ye iki yıl kaybettiren nükleer enerji ısrarının tamamen politik olduğunu savunan Diker, yapılan bu hatadan acilen geri dönülerek gerçek çözüm olan temiz enerji için çabuk ve sağlam adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Korol Diker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu istediklerini belirterek, ''Bir an önce bu ihalenin iptali açıklansın. Hükümet artık gerçek ve temiz çözümler için çalışmaya başlasın'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon