Malatya cezaevindeki cinayetler

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman, 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 22'nci duruşması yapıldı.

Yayınlanma: 13.11.2009 - 13:07
Abone Ol google-news

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu Sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım ile olayın azmettiricisi olarak tutuklandıktan sonra tahliye edilen Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki hazır bulundu.

Savcının mütalaa vermesi beklenen duruşma, Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili İstanbul'da devam eden davayla Malatya Yayınevi'ndeki cinayetlerin bir bağlantısının olup olmadığına ilişkin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden yanıt gelmediği gerekçesiyle 25 Aralık tarihine ertelendi.

''İki dava arasında ciddi şüpheler var"

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan müdahil avukatlardan Erdal Doğan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden iki dava arasında bağlantı olup olmadığının sorulduğu yazının yanıtının beklendiğini hatırlatarak, iki dava arasında bağlantı olduğuna dair ciddi şüphelerin olduğunu iddia etti.

Olay

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçakla öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı.
Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Tutuklu sanık Emre Günaydın'ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadenin ardından olayın azmettiricileri olduğu gerekçesiyle Varol Bülent Aral ve Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki tutuklanmıştı. Yelki, 22 Mayıs 2009, Aral da 20 Ağustos 2009'daki duruşmalarda tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler